Oι Τούρκοι επενδυτές που ενδιαφέρονται για τη Saab τόνισαν πως η μονάδα παραγωγής της εταιρείας θα παραμείνει στο Τρολαχάταν της Σουηδίας.

Oι Τούρκοι επενδυτές που ενδιαφέρονται για τη Saab τόνισαν πως η μονάδα παραγωγής της εταιρείας θα παραμείνει στο Τρολαχάταν της Σουηδίας.

Toύρκοι επενδυτές για τη Saab;

(20/1/2012)

Ο τουρκικών συμφερόντων επενδυτικός όμιλος Brightwell Ηoldings ανακοίνωσε πως σχεδιάζει σύντομα να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση εξαγοράς της Saab. Εφόσον υπάρξει συμφωνία τότε θα πρόκειται για σημαντική εξέλιξη.

Σημαντικά τα νέα που προκύπτουν τις τελευταίες ώρες για τη Saab, αφού ένας επενδυτικός όμιλος από την Τουρκία σχεδιάζει να καταθέσει άμεσα ολοκληρωμένη πρόταση για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο λόγος γίνεται για την εταιρεία Brightwell Holdings έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη και δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και των νέων τεχνολογιών. Ο Ζamier Ahmed, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου επιβεβαίωσε στα διεθνή Μέσα το ενδιαφέρον για τη Saab τονίζοντας πως «Θα κάνουμε πρόταση πολύ σύντομα, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό». Ο Ahmed βρίσκεται και σε απευθείας συζητήσεις με τον Victor Muller, διευθύνον σύμβουλο της Saab στον οποίο έχει τονίσει πως εφόσον προχωρήσει η συμφωνία, τα αυτοκίνητα της σουηδικής φίρμας θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται κανονικά στη Σουηδία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

H πρόταση της Brightwell αναμένεται να κατατεθεί σε 1 ή 2 εβδομάδες και θα εξεταστεί τόσο από τη General Motors όσο και από την Κυβέρνηση της Σουηδίας αλλά και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Mercedes
skoda