Η Honda δείχνει αποφασισμένη να... ζορίσει τον ανταγωνισμό, στους κινητήρες diesel, με το νέο i-DTEC

Honda: Νέος κινητήρας diesel, i-DTEC

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/9/2012

Ένα νέο κινητήρα diesel ανακοίνωσε η Honda, με χωρητικότητα 1,6 λίτρων, ισχύ 120 ίππων και κατανάλωση που δεν θα ξεπερνά τα 3,6 λτ./100 χλμ. τοποθετημένος στο Civic.

 
Μετά την ανακοίνωση της εξέλιξης ενός νέου, υπερτροφοδοτούμενου συνόλου 1,6 λίτρων στο σαλόνι της Γενεύης, η Honda έρχεται να παρουσιάσει έναν ακόμα κινητήρα, μέσα στη χρονιά. Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα diesel σύνολο, χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με απόδοση 120 ίππων και ροπή 300 Nm. O νέος κινητήρας i-DTEC είναι ο πρώτος στη Ευρώπη που ενσωματώνει την τεχνολογία Earth Dreams (Στην αμερικάνικη ήπειρο, υπάρχει ήδη ένα σύνολο 2,4 λίτρων, που εφοδιάζει το Accord).

Ο στόχος, στην προκειμένη περίπτωση, είναι η ικανοποιητική ισχύς, σε συνδυασμό με τη μειωμένη κατανάλωση. Πράγματι, κάτω από το καπό του μικρομεσαίου Civic, ο εν λόγω κινητήρας μπορεί να εξασφαλίσει μέση κατανάλωση μόλις 3,6 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 94 γρ./χλμ. Το τελευταίο σημαίνει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη είσοδο στον πράσινο δακτύλιο, ενώ σε συνδυασμό με την κατανάλωση, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα από τα οικονομικότερα στη χρήση σύνολα που θα κυκλοφορούν στην αγορά. 

Tags: HONDA CIVIC