Οι διοργανωτές της ενημερωτικής καμπάνιας και ο ηθοποιός Μέμος Μπεγνής, που συμμετείχε στο τηλεοπτικό σποτ.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι διοργανωτές της ενημερωτικής καμπάνιας και ο ηθοποιός Μέμος Μπεγνής, που συμμετείχε στο τηλεοπτικό σποτ.

Απόσπαση προσοχής και επιθετική οδήγηση

3.644 Επισκέψεις στο άρθρο (30/10/2012)

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και η «Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα» παρουσίασαν μια νέα, πολύ ενδιαφέρουσα, καμπάνια για την οδική ασφάλεια.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και η «Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα» παρουσίασαν, την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, στο Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (NEST) που φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», μια νέα, εξαιρετικά σημαντική, ενημερωτική καμπάνια, που δημιούργησαν από κοινού, για την «Επιθετική Οδήγηση και τα Πρότυπα Γονέων στα παιδιά» και την «Απόσπαση Προσοχής».
Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης, ήταν η πρόεδρος του I.O.ΑΣ. κ. Βάσω Δανέλλη-Μυλωνά και εκ μέρους της «Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα», ο κ. Αργύρης Περουλάκης, ενώ τη νέα ενημερωτική καμπάνια, χαιρέτησαν με ομιλίες τους, ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ κ. Ανδρέας Κορδολαίμης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Ιωάννης Γεωργακόπουλος και ο Συγκοινωνιολόγος, καθηγητής του Ε.Μ.Π., κ. Κώστας Αντωνίου. Την εκδήλωση χαιρέτησαν, επίσης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Δένδιας και Μακεδονίας΄-Θράκης, κ. Καράογλου, οι οποίοι λόγω υποχρεώσεων, δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρών.
Κύριοι πυλώνες της καμπάνιας, είναι η ενημέρωση για: 
-την απόσπαση της προσοχής, που βάσει μελετών, προκαλεί και το 80% των τροχαίων ατυχημάτων. Στην Ελλάδα, η αφηρημένη οδήγηση προκαλεί το 35% των ατυχημάτων, ενώ στην Αμερική είναι αιτία θανάτου, για έφηβους, ηλικίας 15 έως 20 ετών! Η καμπάνια εστιάζει στους βασικούς παράγοντες, που αποσπούν την προσοχή του οδηγού, όπως η χρήση του κινητού τηλεφώνου, η κατανάλωση φαγητού ή ποτού, η χρήση άλλων συσκευών (ηχοσύστημα, σύστημα πλοήγησης), η δυνατή μουσική, η έντονη συζήτηση με τους συνεπιβάτες και η αλληλεπίδραση με τα παιδιά στο πίσω κάθισμα.
-δεύτερος πυλώνας της ενημερωτικής καμπάνιας, η «Επιθετική Οδήγηση και τα Πρότυπα Γονέων στα παιδιά». Φωνές, χειρονομίες, απρεπής και ανάρμοστη συμπεριφορά στο τιμόνι, είναι καθημερινότητα για εκατομμύρια Έλληνες οδηγούς και συχνά-πυκνά και η αιτία για τροχαία δυστυχήματα.
Η έκπληξη της εκδήλωσης, ήταν η παρουσίαση και προβολή των δύο τηλεοπτικών σποτ της καμπάνιας. Στο ένα, μάλιστα, συμμετέχει εθελοντικά, ο γνωστός ηθοποιός Μέμος Μπεγνής, ο οποίος έδωσε το παρών στην εκδήλωση και μίλησε για τις δικές του εμπειρίες, σε σχέση με τη νοοτροπία των Ελλήνων οδηγών. Η ενημερωτική καμπάνια θα συνεχιστεί και μάλιστα, όπως αποκάλυψαν οι ομιλητές, θα προωθεί περισσότερο στις νέες ηλικίες, μέσω προβολών σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης, ήταν η κ. Βάσω Δανέλλη-Μυλωνά και ο κ. Αργύρης Περουλάκης.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης, ήταν η κ. Βάσω Δανέλλη-Μυλωνά και ο κ. Αργύρης Περουλάκης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEIRAIOS LEASING
OPEL