18%+ οι τιμές των μεταχειρισμένων στην Ευρώπη το 2021

18%+ οι τιμές των μεταχειρισμένων στην Ευρώπη το 2021

2.459 Επισκέψεις στο άρθρο (9/12/2021)

Τα πάνω τους έχουν πάρει οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας!

+3.700 ευρώ πλήρωσαν το 2021 για μεταχειρισμένο οι Ευρωπαίοι

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το AutoScout24 και αφορά τις τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο σύνολο της Ευρώπης. Σε αυτή υπογραμμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2021, οι αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων πλήρωναν κατά μέσο όρο λίγο περισσότερο από +18% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2020. Σε χρηματική αξία αυτό μεταφράζεται σε επιπλέον 3.726 ευρώ, ένα ποσό σημαντικό για τους περισσότερους καταναλωτές.
 

Η πανδημία και η έλλειψη τσιπ ανέβασαν τις τιμές

«Το 2020 οι τιμές παρέμειναν σχεδόν στα επίπεδα του προηγούμενου έτους, τώρα έχουν αυξηθεί κατά 10 τοις εκατό», είπε μεταξύ άλλων ο Stefan Schneck, επικεφαλής πωλήσεων στη Γερμανία του AutoScout24. Μάλιστα υπογράμμισε πως ένας από τους λόγους που συνέβαλε σε αυτή την αύξηση είναι το γεγονός πως οι άνθρωποι εξαιτίας της πανδημίας αποφεύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και αγοράζουν αυτοκίνητα. Παράλληλα σημείωσε πως η έλλειψη ημιαγωγών ενίσχυσε στη συνέχεια τη ζήτηση για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, αφού πολλοί είναι αυτοί που δε θέλουν να περιμένουν μέχρι να παραλάβουν το καινούργιο τους αυτοκίνητο.
 

+9% τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά, 20% φθηνότερα αυτά με υγραέριο  

Το γερμανικό σάιτ σημειώνει ότι οι τιμές όλων των ειδών μεταχειρισμένων οχημάτων είναι σε άνοδο ανεξαρτήτως των κινητήρων τους. Στην πραγματικότητα, οι τιμές των μεταχειρισμένων ηλεκτρικών οχημάτων έχουν αυξηθεί κατά 9% στις 33.243 ευρώ κατά μέσο όρο. Τα υβριδικά έχουν αυξηθεί κατά 5 τοις εκατό στα 35.279 ευρώ κατά μέσο όρο, οι τιμές των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί κατά 9 τοις εκατό σε μέσο όρο 20.405 ευρώ και οι τιμές των ντίζελ θα φτάσουν κατά μέσο όρο τα 25.035 ευρώ, μια αύξηση 8 τοις εκατό, μέχρι το τέλος του 2021. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως τα οχήματα που κινούνται με υγραέριο είναι 20 τοις εκατό φθηνότερα.
 

Τα μεσαία έχουν την μεγαλύτερη αύξηση

Κλείνοντας σε ότι αφορά τις κατηγορίες των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων υπογραμμίζεται πως τα μεσαία αυτοκίνητα είδαν αύξηση 14%, ενώ οι τιμές για τα μικρά αυτοκίνητα έχουν ανέβει κατά 12%. Τέλος, οι τιμές των SUV και των σπορ αυτοκινήτων έχουν επίσης αυξηθεί κατά 8%.

Και δεν παίρνω καινούργιο να ηρεμήσω;
-3.700 ευρώ περισσότερα πλήρωσαν το 2021 για μεταχειρισμένο οι Ευρωπαίοι.
-Οι τιμές τους σε σχέση με το 2020 αυξήθηκαν άνω του 18% σύμφωνα με έρευνα.
-Μόνο τα μεταχειρισμένα με υγραέριο είδαν μείωση 20% στις τιμές τους.
-Η αύξηση των πωλήσεων λόγω της πανδημίας και η έλλειψη τσιπ είναι οι βασικοί παράγοντες που ανέβασαν τις τιμές.
Εσύ τι αυτοκίνητο θα πάρεις;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

SPRING SEAT
NISSAN