24ωρη απεργία στα ΜΜΜ: Έμφραγμα στην Αθήνα

1.551 Επισκέψεις στο άρθρο (18/2/2020)

Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα από νωρίς το πρωί στις περισσότερες κεντρικές οδικές αρτηρίες λόγω της απεργίας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Απροειδοποίητο χειρόφρενο τα ξημερώματα για ΟΣΕ και Προαστιακό. Τρεις συγκεντρώσεις στο κέντρο.

«Χειρόφρενο» έχει μπει σήμερα σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα, παράλληλα με τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί στην πρωτεύουσα. Αποτέλεσμα των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων είναι τα μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα στις περισσότερες κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας από νωρίς το πρωί αφού λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ θα μείνουν ακινητοποιημένα σήμερα.

Επιπρόσθετα, με ανακοίνωσή της τα ξημερώματα, στις 6:30 π.μ., η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε τη συμμετοχή της στην απεργία εξοργίζοντας εκατοντάδες συμπολίτες μας που βρίσκονταν ήδη στις αποβάθρες. «Λόγω αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητης απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ δεν εξασφαλίζεται η κυκλοφορία των τρένων. Έτσι παραμένουν ακινητοποιημένες οι αμαξοστοιχίες Αθήνα - Θεσσαλονίκη και ο Προαστιακός» ανέφερε η ανακοίνωση.

Σημειώστε πως, λόγω των απεργιών σήμερα δεν θα ισχύσει ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας και θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας Μ.Μ.Μ. (λεωφορειολωρίδες) και από όλα τα οχήματα (Ι.Χ.Ε., φορτηγά, λεωφορεία, δίκυκλα κ.λπ.).

Τέλος, εκτός του απεργιακού «μπλακ άουτ» στα Μέσα Μεταφοράς, έχουν προγραμματιστεί και τρεις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας που θα επιβαρύνουν την ήδη δύσκολη κατάσταση. Οι κεντρικές συγκεντρώσεις είναι οι εξής:
  • Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων, στις 10:30 στα Προπύλαια.
  • Συγκέντρωση Πρωτοβάθμιων Σωματείων στα Χαυτεία στις 10:30 το πρωί.
  • Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 της ΑΔΕΔΥ και σωματείων.
 
Δείτε σε πραγματικό χρόνο τι κίνηση επικρατεί στους δρόμους του λεκανοπεδίου, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας κάνοντας ΚΛΙΚ πάνω στον χάρτη!

Hyundai
OPEL