2 φωτογραφίες »

25 νέες δοκιμές Green NCAP

2.735 Επισκέψεις στο άρθρο (2/3/2021)

Στο μικροσκόπιο του Green NCAP μπήκαν 25 νέα μοντέλα, ώστε να διαπιστωθεί πόσο φιλικά είναι προς το περιβάλλον και ποια είναι η ενεργειακή τους απόδοση. Ποια μοντέλα διακρίθηκαν και ποια όχι;


Το Green NCAP ανακοίνωσε τις επιδόσεις 25 νέων αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων, για πρώτη φορά, υβριδικών Plug-in οχημάτων (PHEV). Τα αποτελέσματα των Kia Niro, Mitsubishi Outlander και Toyota Prius δείχνουν ότι δεν προσφέρουν όλα τα plug-in υβριδικά τα ίδια περιβαλλοντικά οφέλη ενώ, την ίδια στιγμή, το Hyundai NEXO απέδειξε ότι τα μοντέλα με κυψέλες υδρογόνου είναι πολύ φιλικά προς το περιβάλλον. Η λίστα των αυτοκινήτων που δοκιμάστηκαν περιλαμβάνει επίσης πλήρη ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά και μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Σύμφωνα με το Green NCAP, τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα είναι τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα και για αυτό, όλο και περισσότερες εταιρείες παίρνουν σοβαρά υπόψη τα ηλεκτρικά οχήματα. Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volkswagen, το ID.3, ενισχύει αυτό το μήνυμα. Το Hyundai NEXO, ένα αυτοκίνητο κυψελών υδρογόνου, πέτυχε επίσης 5 αστέρια, καθώς αποδείχθηκε εξίσου καθαρό με ένα ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία και σχεδόν εξίσου ενεργειακά αποδοτικό.

Η Plug-in υβριδική τεχνολογία επιλέγεται σήμερα από τους κατασκευαστές που επιδιώκουν να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα των μοντέλων τους και να συμμορφωθούν με τη νέα νομοθεσία περί εκπομπών. Σύμφωνα με το Green NCAP, οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι τα PHEV συνδυάζουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά "των δύο κόσμων", αλλά οι δοκιμές αποκάλυψαν ότι δεν είναι όλα τα PHEV ίδια. Το Prius της Toyota εντυπωσιάζει με βαθμολογία 4 αστέρων, το Kia Niro ακολουθεί στενά με 3½ αστέρια, αλλά το Mitsubishi Outlander πέτυχε μόνο 2 αστέρια.

Το Toyota Yaris Hybrid υπογραμμίζει την τεχνογνωσία που έχει η Toyota στον τομέα της ηλεκτροκίνησης παίρνοντας 3½ αστέρια. Την ίδια βαθμολογία πήραν δύο συμβατικά αυτοκίνητα, το πετρελαιοκίνητο Skoda Octavia Combi 2.0 TDI και το βενζινοκίνητο VW Golf 1.5 TSI. Αυτά είναι τα καλύτερα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα από μη ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Δείτε τις βαθμολογίες: 

 

NEO TRANSPORTER
test center