Από όσα μπορούμε να συμπεράνουμε από τις πρώτες προωθητικές εικόνες, μπροστά –σε σχέση με το πρωτότυπο μοντέλο- έχουν αλλάξει μόνο οι εισαγωγές αέρα που μίκρυναν και οι στρογγυλοί προβολείς ομίχλης.

Διαφορετικοί είναι και οι τροχοί των 19 ιντσών, αλλά διατηρούν την μαύρη-κόκκινη απόχρωσή του, ενώ φέρουν ελαστικά της Continental. Επιπλέον, διακρίνονται οι 4πίστονες δαγκάνες φρένων της Brembo.

Το φόντο είναι έντονο κόκκινο, ενώ τα «κόκκινα» στο στροφόμετρο του νέου Civic Type R ξεκινούν στις 7.000 σ.α.λ. Επιπλέον, στις δύο άκρες του πίνακα υπάρχουν του κουμπιά «R+» και «Engine Start».

270 χλμ./ώρα το Type R

4.080 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/2/2015

Παρουσιάζονται οι τρεις πρώτες προωθητικές εικόνες της έκδοσης παραγωγής του νέου Civic Type R των 280 και πλέον ίππων, ενώ ανακοινώνεται επισήμως πώς η τελική του ταχύτητα θα είναι 270 χλμ./ώρα.

 
Η Honda δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες εικόνες της έκδοσης παραγωγής του νέου Civic Type R, λίγο πριν η έκθεση της Γενεύης ανοίξει τις πύλες της. Αν και η πληροφορία πως ο νέος 2λιτρος VTEC Turbo θα αποδίδει πάνω από 280 ίππους παραμένει κάπως ασαφής, πλέον έχουμε και μια ακριβή τιμή, που δεν είναι άλλη από την τελική ταχύτητα των 270 χλμ./ώρα που θα επιτυγχάνει το νέο «καυτό» Civic.

Το εξελιγμένο γι αυτό αεροδυναμικό πακέτο θα βοηθήσει το νέο Civic Type R να πιάσει την εν λόγω τελική ταχύτητα. Περιλαμβάνει επίπεδη «κοιλιά», μεγάλη πίσω αεροτομή, ένα ευρύ εμπρόσθιο splitter και πλευρικά μαρσπιέ. Η Honda «υπόσχεται» εξαιρετική ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες και μεγάλα επίπεδα downforce.

Από όσα μπορούμε να συμπεράνουμε από τις πρώτες προωθητικές εικόνες, μπροστά –σε σχέση με το πρωτότυπο μοντέλο- έχουν αλλάξει μόνο οι εισαγωγές αέρα που μίκρυναν και οι στρογγυλοί προβολείς ομίχλης. Διαφορετικοί είναι και οι τροχοί των 19 ιντσών, αλλά διατηρούν την μαύρη-κόκκινη απόχρωσή του, ενώ φέρουν ελαστικά της Continental. Επιπλέον, διακρίνονται οι 4πίστονες δαγκάνες φρένων της Brembo.

Τέλος, από το εσωτερικό βλέπουμε αυτό που μάλλον έχει τη μεγαλύτερη σημασία, που δεν είναι άλλο από τον πίνακα οργάνων. Το φόντο είναι έντονο κόκκινο, ενώ τα «κόκκινα» στο στροφόμετρο του νέου Civic Type R ξεκινούν στις 7.000 σ.α.λ. Επιπλέον, στις δύο άκρες του πίνακα υπάρχουν του κουμπιά «R+» και «Engine Start».