Με το σχεδιαστικό DNA του Golf και νέες ήπια υβριδικές κινητήριες επιλογές περιμένουμε το ανανεωμένο VW Polo. Μάθετε όσα γνωρίζουμε...

Ανανεωμένο VW Polo

1.526.123 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2021)

To έκτης γενιάς Volkswagen Polo έχει ήδη συμπληρώσει τρία χρόνια ζωής από τότε που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2017 και εδώ και αρκετό διάστημα κυκλοφορούν φήμες για το ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να προσφέρει ένα καλό φρεσκάρισμα στον εκπρόσωπο της στη δημοφιλή κατηγορία των μικρών για να ανταποκριθεί στον μεγάλο ανταγωνισμό που περιλαμβάνει πλέον τα νέα Peugeot 208, Τοyota Yaris, Opel Corsa, Hyundai i2- αλλά και πολλά ακόμη μοντέλα. Φυσικό και επόμενο να μην λείπει από την 2η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του autotriti.gr...

Επειδή μέχρι στιγμής βλέπουμε μόνο καμουφλαρισμένα «μουλάρια» σε δοκιμές εξέλιξης στο δρόμο, εξασφαλίσαμε ένα ψηφιακό σχέδιο για το ανανεωμένο Polo που προβλέπει τις σχεδιαστικές αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει η Volkswagen, Πιο συγκεκριμένα, οι Γερμανοί θα προσφέρουν στο δημοφιλές μικρό τους ελαφρώς διαφορετικά εμπρός φωτιστικά σώματα με νέα LED γραφικά. Ανάμεσά τους, η γρίλια θα αλλάξει σε μικρό βαθμό θυμίζοντας περισσότερο εκείνη του νέου Golf, αφού θα υιοθετήσει μια λωρίδα από χρώμιο στο πάνω της μέρος ενώ πιο χαμηλά, πιθανό είναι να δούμε ένα πιο σπορτίφ και επιθετικό προφυλακτήρα με αρκετά μεγαλύτερους αεραγωγούς.

Επιπλέον, η VW είναι πολύ πιθανόν να προσφέρει στο ανανεωμένο Polo μια σειρά από νέα σχέδια για τις ζάντες αλλά και πιο πλούσια σε επιλογές παλέτα χρωμάτων για το αμάξωμά του. Όσον αφορά στο πίσω μέρος, τα φώτα δεν αναμένεται να αλλάξουν σχήμα, αν και δεν αποκλείεται να υπάρχουν αλλαγές στη διάταξη και το ντιζάιν στο εσωτερικό του, ενώ παράλληλα φημολογείται πως θα υπάρξουν αλλαγές στον προφυλακτήρα και τον πίσω διαχύτη.

Στο κομμάτι των κινητήριων συνόλων, είναι πιθανό να προστεθούν μία ή και περισσότερες ήπια υβριδικές εκδόσεις με βάση των 1.500άρη TSI κινητήρα των 150 ίππων αλλά το ενδεχόμενο διάθεσης κάποιας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης είναι απίθανο, αφού η μάρκα διαθέτει την αμιγώς ηλεκτρική οικογένεια μοντέλων ID για αυτή τη δουλειά. Φυσικά, θα συνεχίσει να προσφέρεται επίσης σε βενζίνη, diesel αλλά και σε έκδοση με φυσικό αέριο.

Τo ανανεωμένο VW Polo βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες σε στάδιο δοκιμών εξέλιξης στους δημόσιους δρόμους και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2021.

ΠροηγούμενοΕπόμενο μοντέλο

MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER