Στο σύνολό της η επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου μετρά πλέον 42.000 σαμαράκια.

42.000 σαμαράκια στο Ηνωμένο Βασίλειο!

1.606 Επισκέψεις στο άρθρο (19/7/2019)

Αυξημένα κατά 5% είναι τα τελευταία τρία χρόνια τα γνωστά σαμαράκια που έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι παγκοσμίως υπεύθυνα για να επιβραδύνουν την πορεία των οχημάτων.

Σύμφωνα με μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε από τη Citroen, στο σύνολό της η επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου μετρά πλέον 42.000 σαμαράκια τα οποία καλύπτουν περίπου 3.218 χιλιόμετρα δρόμου. Ο αριθμός των συνολικών δρόμων της χώρας μετριέται σε 14.000, στους οποίους εκτός από τα σαμαράκια υπάρχουν επιπλέον 12.000 άλλα σήματα τα οποία προειδοποιούν τους οδηγούς να ελαττώσουν ταχύτητα.
 
Σύμφωνα με την έρευνα, οι αριθμοί δείχνουν πως οι Δήμοι του Λονδίνου τείνουν να έχουν τον υψηλότερο ποσοστό από σαμαράκια ανα μίλι. Μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο του Newham, το οποίο είναι υπεύθυνο για 125,28 μίλια δρόμου (περίπου 201 χιλιόμετρα), δήλωσε ότι στο 100% των δρόμων έχουν τοποθετηθεί σαμαράκια, όντας βεβαίως στην πρώτη θέση της κατηγορίας.
 
Έπειτα ακολουθεί το Southwark με το ποσοστό 71%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Δήμος του Hackney ο οποίος έχει υπό την εποπτεία του 150 μίλια δρόμου (περίπου 241 χιλιόμετρα) στο 69% του οποίου βρίσκονται τα αποτρεπτικά εμπόδια ανάπτυξης και ελάττωσης ταχύτητας.
 
Περνώντας εκτός του Λονδίνου, η πόλη του Norwich βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 17%, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί το Portsmouth με 13%.
 
Κάνοντας μία αναδρομή στα σαμαράκια, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1983, όντας ένας από τους τότε κανονισμούς που έπρεπε να εφαρμοστούν για να αναγκάσουν τους οδηγούς να επιβραδύνουν όταν κινούνταν εντός κατοικημένων περιοχών.  

Mercedes
moto