480 χλμ. σε κάτω από 5΄ με τον νέο ταχυφορτιστή της Desten

480 χλμ. σε κάτω από 5΄ με τον νέο ταχυφορτιστή της Desten

3.254 Επισκέψεις στο άρθρο (19/10/2021)

Η Desten, μια εταιρεία κατασκευαστής μπαταριών από το Hong Kong, υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην φόρτιση ηλεκτρικών με την παραγωγή ενός ταχυφορτιστή 900 kW, που μπορεί να φορτίσει τις μπαταρίες σε λιγότερο από 5 λεπτά προσφέροντας αυτονομία έως και 480 χιλιόμετρα.

Διάρκεια ζωής 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μετά από αυτή την ανακοίνωση που έφερε τα άνω-κάτω στο χώρο, η Desten υποστηρίζει πως η πρωτότυπη μπαταρία που δημιούργησε είναι αποτέλεσμα σκληρής μελέτης και εξέλιξης στην τεχνολογία υλικών και σε άλλους τομείς. Με βάση τις δηλώσεις της, έχει διάρκεια ζωής για 3.000 κύκλους φόρτισης και 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα. Όταν συνδεθεί στην πρίζα δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεράσει τους 15 βαθμούς κελσίου από την θερμοκρασία περιβάλλοντος της μπαταρίας. Επιπλέον δεν χρειάζεται σύστημα υδρόψυξης, οπότε μπορεί να συμπτύξει περισσότερες κυψέλες στον ίδιο χώρο. Τα παραπάνω νούμερα υποστηρίζει ότι μπορούν να τα επιβεβαιώσουν με μετρήσεις διάφοροι εξωτερικοί οργανισμοί.
 

Κατασκευή δημόσιων σταθμών φόρτισης

Αν τα 480 χιλιόμετρα με μόλις 5 λεπτά φόρτισης δεν σου φτάνουν, η Desten σκέφτεται να τοποθετήσει δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Επειδή όμως στους σταθμούς αυτούς φορτίζουν παραπάνω από ένα αυτοκίνητα με 0,9 Megawatt το καθένα, η κινεζική εταιρεία προνόησε να αποθηκεύει ρεύμα σε τεράστιες υποστηρικτικές μπαταρίες – μονάδες αποθήκευσης αποφεύγοντας έτσι κάποια έκρηξη. Σαν να υπάρχει ένα μεγάλο power bank κοντά στον φορτιστή που θα δίνει απρόσκοπτα ρεύμα στο συνδεδεμένο με την πρίζα αυτοκίνητο.
 

Το 2022 το ντεμπούτο της στην Αμερική

Οι δηλώσεις φαίνονται πολλά υποσχόμενες χωρίς να ξέρουμε αν ανταποκρίνονται τόσο καλά στην πραγματικότητα, θα γίνει όμως ξεκάθαρο όταν το 2022 κάνει την εμφάνισή της στην αμερικανική αγορά. Βέβαια να αναφέρουμε πως η Desten δεν είναι η πρώτη εταιρεία που ανακοινώνει τέτοια νούμερα σε ό,τι αφορά τις μπαταρίες και την φόρτισή τους.

Μήπως μας τρολάρει η εταιρεία από το Hong Kong ή όντως υπάρχει πλέον η τεχνολογία για κάτι τέτοιο;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
skoda