Tο 48βολτο υβριδικό σύστημα δοκιμαστικά τοποθετήθηκε σε ένα Ford Focus.

Νέο 48βολτο σύστημα της Continental

2.429 Επισκέψεις στο άρθρο (9/7/2019)

Ένα 48βολτο υβριδικό σύστημα κίνησης προετοιμάζει η Continental μέσω του οποίου τα αυτοκίνητα θα εξασφαλίζουν μεγάλη οικονομία καυσίμου και θα έχουν μειωμένες εκπομπές ρύπων.


Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή να πούμε πως η Continental εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει μία νέα εταιρεία την οποία ονομάζει  Vitesco Technologies και ασχολείται με την παραγωγή συστημάτων κίνησης, δίνοντας έμφαση στις νέες τεχνολογίες που θα αποφέρουν όσο το δυνατόν λιγότερους ρύπους. Η Vitesco Technologies που από τις 30 Απριλίου λειτουργεί ως αυτόνομη επιχείρηση προετοιμάζεται για να προσφέρει πλήθος νέων συστημάτων.
 
Το βασικότερο από αυτά είναι ένα 48βολτο υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο σύμφωνα με την Continental επιτρέπει την πλήρη ηλεκτρική λειτουργία χωρίς την πολυπλοκότητα, το κόστος και το βάρος ενός τυπικού υβριδικού συστήματος υψηλής τάσης.
 
Το σύστημα αποτελείται από ένα νέο ηλεκτροκινητήρα 30 kW με υδρόψυξη τοποθετημένο μεταξύ του κινητήρα καύσης και του κιβωτίου ταχυτήτων. Παρόλο που το σύστημα είναι 48 βολτ και όχι υψηλής τάσης, όπως ένα συμβατικό υβριδικό, η Continental λέει ότι δεν θεωρεί ότι είναι «ήπιο» (όπως χαρακτηρίζονται όλα τα 48βολτα αντίστοιχα συστήματα) εξαιτίας της ικανότητάς του να προσφέρει στο αυτοκίνητο τη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ρεύμα.
 
Τα στελέχη της εταιρείας δεν έδωσαν στη δημοσιότητα συγκεκριμένους αριθμούς, ωστόσο είπαν πως αναμένουν μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) περίπου 20% , αριθμός διπλάσιος σε σύγκριση με το 10% που προσφέρει ένα τρέχον υβριδικό σύστημα 48 βολτ. Επιπλέον είπαν πως η τελική ταχύτητα που θα προσφέρει στα αυτοκίνητα αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι περίπου 80-90 χλμ./ώρα.
 
Τέλος να σημειωθεί πως το 48βολτο υβριδικό σύστημα το οποίο η Continental περιγράφει ως υψηλής τάσης και όχι «ήπιο» και κατάλληλο για μικρά αυτοκίνητα, δοκιμαστικά τοποθετήθηκε σε ένα Ford Focus που εξοπλίζεται με ένα 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα.

peugeot
citroen