Τα αλάρμ πρέπει να τα χρησιμοποιείτε όταν παρκάρετε ή σταματήσετε σε σημείο που απαιτείται να είστε ορατοί από τους άλλους οδηγούς.

    3. Τα αλάρμ είναι μόνο για έκτακτη ανάγκη

    80.819 Επισκέψεις στο άρθρο

    Τα αλάρμ ή ελληνιστί τα φώτα εκτάκτου ανάγκης, όπως λέει και το όνομά τους, είναι προορισμένα να χρησιμοποιούνται μόνο σε έκτακτη ανάγκη. ΠαρΆ όλα αυτά, παρότι ο Κ.Ο.Κ. ορίζει ξεκάθαρα πότε πρέπει να γίνεται χρήση των αλάρμ, αυθαίρετα στη χώρα μας  τα ενεργοποιούμε για διάφορους λόγους αντί των φλας. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι το παρκάρισμα, όπου παρότι ο Κ.Ο.Κ. ορίζει την προειδοποιητική χρήση των φλας, εμείς ανάβουμε τα αλάρμ.

    Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε πότε προβλέπεται η χρήση των αλάρμ στο εξωτερικό: • Όταν λόγω βλάβης το αυτοκίνητό σας έχει ακινητοποιηθεί ή κινείται με μειωμένη ταχύτητα. • Όταν χρειαστεί να μειώσετε απότομα την ταχύτητά σας σε δρόμο εκτός πόλης • Όταν παρκάρετε ή σταματήσετε σε σημείο που απαιτείται να είστε ορατοί από τους άλλους οδηγούς. • Όταν θέλετε να ειδοποιήσετε το όχημα που σας ακολουθεί πως σε εκείνο το σημείο που βρίσκεστε υπάρχει κάποιο εμπόδιο (π.χ. μεγάλη λακκούβα).

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Toyota
    test center