Tips: Τι κάνεις χωρίς ABS

Tips: Τι κάνεις χωρίς ABS

101.357 Επισκέψεις στο άρθρο

Ξέρετε ότι:

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το ηλεκτρικό χειρόφρενο, μπορείτε να το τραβήξετε, όπως και το χειροκίνητο αν παραστεί βέβαια η ύστατη ανάγκη. Οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν, όμως κρατώντας σηκωμένο το κουμπί του ηλεκτρικού χειρόφρενου είναι σαν να σηκώνετε τον κλασικό λεβιέ! Και φυσικά, το ότι μάθατε τώρα αυτή την πληροφορία δεν σημαίνει πως θα αρχίσετε να παίρνετε τις στροφές με χειρόφρενο, διότι είναι επικίνδυνο και παράνομο να πραγματοποιείτε απότομους ελιγμούς.

Τι κάνεις χωρίς ABS
ABS έχουν τα περισσότερα, όχι όμως όλα τα αυτοκίνητα. Τι γίνεται λοιπόν σε αυτή την περίπτωση όπου μπλοκάρουν τα φρένα και χάνεται η δυνατότητα ελέγχου με το τιμόνι; Σε μια τέτοια περίπτωση, ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να μιμηθεί στην ουσία τη δουλειά του ABS. Αφήνοντας και πατώντας το φρένο με μικρές κοφτές κινήσεις στο πεντάλ. Η εκτέλεση είναι δύσκολη. Για αυτό, χωρίς ABS φροντίζουμε να φρενάρουμε πιο νωρίς, έχοντας μεγαλύτερες αποστάσεις για να υπάρχει ικανός χρόνος αντίδρασης.

Σε ακόμα πιο οριακές συνθήκες, όπως π.χ. να χάσετε την πρόσφυση σε μία στροφή και πρέπει να στρίψετε συγχρόνως, όπως στην περίπτωση Νο.5, τότε μπορείτε να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα, ωστόσο η τεχνική είναι ακόμα πιο δύσκολη και απαιτεί πολύ επιδέξιους χειρισμούς και ικανά χέρια. Σε ενδεχόμενο μπλοκαρίσματος του τροχού στρίψτε ελαφριά το τιμόνι προς την αντίθετη φορά και όσο πιο απαλά και προοδευτικά μπορείτε αφήστε το πεντάλ του φρένου και πατήστε αυτό του γκαζιού, επαναλαμβάνοντας ξανά την κίνηση, αν χρειαστεί. Τα ελάχιστα περιθώρια πρόσφυσης που βρίσκει το ελαστικό μπορεί, αν φανείτε τυχεροί, να σας επαναφέρουν στην πορεία σας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

peugeot
citroen