• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Σε όλο και περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα συνηθίζεται το ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Τι ξέρεις για το ηλεκτρικό χειρόφρενο;

Διαβάστηκε από 89088 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/10/2018
 

Δες τώρα, γιατί οι κατασκευαστές προτιμούν το ηλεκτρικό χειρόφρενο, πως δουλεύει, λειτουργεί όταν κινείται το αυτοκίνητο και τελικά, είναι καλύτερο από το χειροκίνητο;

Είναι σύνηθες στα νεότερα αυτοκίνητα, ο κλασικός λεβιές του χειρόφρενου να απουσιάζει από την θέση του ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα και να αντικαθίσταται από ένα μικρό κουμπί.  Τα ηλεκτρικά χειρόφρενα είναι η νέα μόδα στην αυτοκίνηση, η οποία δεν έχει βρει ακόμη πολλούς πιστούς οπαδούς (σ.σ. τουλάχιστον όπως φαίνεται από τα σχόλια που δεχόμαστε συνεχώς στο περιοδικό), παρόλα αυτά όμως επιλέγεται συχνά από τους κατασκευαστές. Δείτε παρακάτω το γιατί, αλλά και το τι «κρύβει» ένα φαινομενικά απλό κουμπί στην καμπίνα του αυτοκινήτου στις σελίδες που ακολουθούν.  

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  • ΧΡΗΣΤΟΣ Γ.

    Πιστεύω ότι οι κατασκευαστές με τις “καινούριες” τεχνολογίες (που ανεβάζουν αρκετά το κόστος ενός οχήματος), θέλουν να μας αποξενώσουν από τη χαρά της οδήγησης, και προφανώς να μας πείσουν ότι όλοι αυτοί οι νεωτερισμοί μας είναι όχι μόνο χρήσιμοι, αλλά απαραίτητοι. Σαφώς και ένα ηλεκτρικό χειρόφρενο ίσως προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στη στάθμευση, αλλά μόνο εκεί. Ένα κλασικό χειρόφρενο με λεβιέ και ντίζες προσφέρει περισσότερη ευκολία κατά την κίνηση, (ξεκίνημα σε ανωφέρεια – κατωφέρεια και σε διόρθωση συμπεριφοράς, βλέπε αποτροπή ακραίας υποστροφής όπως πολύ σωστά αναφέρετε στο άρθρο σας). Δεν γνωρίζω το κόστος επισκευής του ηλεκτρικού χειροφρένου σε περίπτωση βλάβης, υποθέτω ότι είναι σίγουρα μεγαλύτερο από του κλασικού, λόγω του πιο περίπλοκου μηχανισμού του. Τέλος θα αναφερθώ στο μεγαλύτερο κατ’ εμέ (αρνητικό) θέμα του ηλεκτρικού χειροφρένου, που δεν είναι άλλο από την ακινητοποίηση του οχήματος σε περίπτωση βλάβης ή αν μείνεις από μπαταρία. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

      2