To Peugeot iOn.

To Citroen C-Zero.

550 ηλεκτρικά φτάνουν στο Παρίσι

1.849 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2018)

Με 550 ηλεκτρικά αυτοκίνητα εφοδιάζει από τη Δευτέρα (3/12) το Παρίσι ο Όμιλος PSA, όλα διαθέσιμα προς χρήση από τους πολίτες.

Τη δυνατότητα στους κατοίκους του Παρισιού να έχουν πρόσβαση σε ένα στόλο 550 ηλεκτρικών οχημάτων θα δώσει από τις 3 Δεκεμβρίου η PSA. Η νέα αυτή υπηρεσία που πήρε την ονομασία Free2Move είναι ένα ακόμα βήμα πάνω στην κοινή χρήση αυτοκινήτων (ride-sharing ή car sharing) που σιγά σιγά θα αρχίσει να μας απασχολεί ολοένα και περισσότερο.
 
Συγκεκριμένα από την ερχόμενη Δευτέρα οι πολίτες του Παρισιού θα έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης μέσω ενός στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων Peugeot iOn και Citroen C-Zero. Τα δύο μοντέλα είναι μικρά και έτσι όσοι τα επιλέξουν για τις μετακινήσεις του θα έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στους γεμάτους δρόμους της «πόλης του φωτός».
Για να χρησιμοποιήσει κανείς τη εν λόγω υπηρεσία θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα από δύο τρόπος. Όπως αναφέρει η PSA όποιος επιθυμεί θα μπορεί να πληρώνει μηνιαία συνδρομή 9,90 ευρώ συν ένα ποσό 0,32 ευρώ για κάθε λεπτό που χρησιμοποιεί ένα από τα 550 αυτοκίνητα. Αλλιώς υπάρχει η δυνατότητα να πληρώνουν για κάθε λεπτό χρήσης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων 0,39 ευρώ, χωρίς μηνιαία συνδρομή.
 
Αυτοί που θα επιλέξουν τα iOn και C-Zero δεν θα πληρώνουν καύσιμα καθώς όπως προαναφέραμε τα δύο μοντέλα είναι ηλεκτρικά, ενώ μέσα στα οφέλη είναι και οι δωρεάν χώροι στάθμευσης σε συγκεκριμένους δημόσιους χώρους σε όλη την πόλη. Η ασφάλιση περιλαμβάνεται επίσης στην αμοιβή και επιπλέον θα υπάρχουν ομάδες προσωπικού του Free2Move που θα διασφαλίζουν ότι τα αυτοκίνητα παραμένουν φορτισμένα.
 
Σύμφωνα με τη μάρκα από τότε που ξεκίνησε η υπηρεσία Free2Move επεκτάθηκε σε 12 χώρες και εξυπηρετεί πάνω από 1,5 εκατομμύρια χρήστες με στόλο 65.000 οχημάτων.
 
«Μέσα σε μόλις δύο χρόνια από την κυκλοφορία του, το Free2Move έχει ήδη περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια χρήστες σε 12 χώρες και ένα στόλο 65.000 οχημάτων. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε την υπηρεσία ανταλλαγής αυτοκινήτων (ride-sharing ή car sharing) στο Παρίσι και σχεδιάζουμε επίσης να to επεκτείνουμε στις γύρω περιοχές πολύ σύντομα», δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος της Free2Move, Brigitte Courtehoux.

test center
moto