Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Εuro NCAP: 5 μοντέλα πήραν άριστα, ένα βαθμολογήθηκε με 4 αστέρια

Εuro NCAP: 5 μοντέλα πήραν άριστα, ένα βαθμολογήθηκε με 4 αστέρια

4.848 Επισκέψεις στο άρθρο (8/12/2021)

Tα Nissan Qashqai, Skoda Fabia, Mercedes EQS, VW Caddy και BMW iX βαθμολογήθηκαν με 5 αστέρια ενώ το ηλεκτρικό Fiat 500 απέσπασε 4 αστέρια στον τελευταίο γύρο δοκιμών του Euro NCAP.

NISSAN: Nissan Qashqai: Ο «βασιλιάς» των SUV

SKODA: Fabia τώρα δικό σας από 109€ το μήνα

5 αστέρια για 5 μοντέλα - 4 αστέρια για το Fiat 500e

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Tα αποτελέσματα του τελευταίου γύρου δοκιμών για το 2021 ανακοίνωσε ο Euro NCAP. Τα αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν και προσφέρονται στην ελληνική αγορά είναι έξι στον αριθμό, με τα πέντε από αυτά να καταφέρνουν να βαθμολογηθούν με άριστα (5 αστέρια), και ένα με τέσσερα αστέρια. Ειδικότερα, το νέο Nissan Qashqai, η νέα Skoda Fabia, η ηλεκτρική Mercedes EQS, το Volkswagen Caddy και η BMW iX βαθμολογήθηκαν με πέντε αστέρια, ενώ το ηλεκτρικό Fiat 500 απέσπασε τέσσερα αστέρια.

Ο Michiel van Ratingen, γενικός γραμματέας του Euro NCAP δήλωσε: «Μπράβο στους κατασκευαστές που δίνουν στους καταναλωτές αυτοκίνητα με υψηλά επίπεδα ασφαλείας. Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν, για μια ακόμη φορά, πως η ασφάλεια είναι κυρίως θέμα καλής κατασκευής και σχεδίασης και δεν εξαρτάται παρά ελάχιστα από το είδος του κινητήριου συνόλου και την τιμή του αυτοκινήτου».

Άριστο το νέο Nissan Qashqai

Το νέας γενιάς οικογενειακό SUV της Nissan απέσπασε 5 αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP σημειώνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα στην προστασία ενηλίκων και παιδιών, ενώ διακρίθηκε ιδιαίτερα για τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ασφαλείας που διαθέτει. Συγκεκριμένα, το νέο Nissan Qashqai έλαβε:
Προστασία ενηλίκων: 91% 
Προστασία παιδιών: 91% 
Προστασία πεζών: 70%
Safety Assist: 95%
 

5άστερη η νέα Skoda Fabia

Η νέας γενιάς Fabia, που αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική της πορεία στην Ελλάδα πολύ σύντομα, πέρασε με άριστα τις δοκιμές του Euro NCAP καταφέρνοντας να σημειώνει πολύ καλή βαθμολογία στην προστασία ενηλίκων και παιδιών. Ειδικότερα, η νέα Fabia έλαβε: 
Προστασία ενηλίκων: 85% 
Προστασία παιδιών: 81% 
Προστασία πεζών: 70%
Safety Assist: 71%
 

Σχεδόν αψεγάδιαστη σε προστασία ενηλίκων η Mercedes EQS

Η ηλεκτρική λιμουζίνα της Mercedes, η νέα EQS πέρασε άνετα τα τεστ του Euro NCAP και βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια, σημειώνοντας εξαιρετική επίδοση στην προστασία ενηλίκων και παιδιών. Συγκεκριμένα έλαβε:
Προστασία ενηλίκων: 96% 
Προστασία παιδιών: 91% 
Προστασία πεζών: 76%
Safety Assist: 80%
 

Πεντάστερο και το VW Caddy

Το Caddy ήταν ο εκπρόσωπος της Volkswagen σε αυτόν τον γύρο δοκιμών και τελικά κατάφερε να βγάλει ασπροπρόσωπη την εταιρεία αφού απέσπασε βαθμολογία 5 αστεριών σημειώνοντας πολύ καλές επιδόσεις σε προστασία ενηλίκων και παιδιών. Η βαθμολογία του Caddy:
Προστασία ενηλίκων: 84% 
Προστασία παιδιών: 82% 
Προστασία πεζών: 69%
Safety Assist: 79%