Το Chevrolet Cruze EV των 200 ίππων

Το Chevrolet Cruze EV των 200 ίππων

Έτοιμο το ηλεκτρικό Chevrolet Cruze

(20/9/2010)

Η Chevrolet ανακοίνωσε την έναρξη ενός δοκιμαστικού προγράμματος εξέλιξης που θα αφορά στο ηλεκτροκίνητο Cruze και θα λάβει χώρα στη Νότια Κορέα. Το Cruze EV αποτελεί τον προπομπό της ηλεκτροκίνητης έκδοσης παραγωγής, όμως η Chevrolet δεν ανακοινώνει επίσημα το πότε αυτή θα ξεκινήσει.

Ουσιαστικά πρόκειται για την αρχή ενός προγράμματος δοκιμών εξέλιξης του ηλεκτροκίνητου Cruze, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την LG. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία επιθυμεί να βολιδοσκοπήσει τις αντιδράσεις του αγοραστικού κοινού αλλά και την αποδοχή του αυτοκινήτου, αρχικά στην αγορά της Νότιας Κορέας. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη με τα ηλεκτροκίνητα Cruze να διατίθενται στην πρωτεύουσα της Κορέας (Σεούλ), ενώ ως το τέλος του έτους η Chevrolet θα διεξάγει αντίστοιχες δοκιμές και σε άλλες μεγαλουπόλεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Τα πρώτα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Chevrolet αναφέρουν ότι το Cruze EV που σε αυτό το στάδιο αποτελεί «όχημα επίδειξης» (τουλάχιστον όπως το αποκαλεί η εταιρεία), θα εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα με την απόδοση στους 200 ίππους, και μπαταρία με απόδοση στις 31kWh. Από πλευράς επιδόσεων τα 0-100 χ.α.ω. θα ολοκληρώνονται σε μόλις 8,2 δλ. ενώ η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 165 χ.α.ω. Η φόρτιση του Cruze EV θα μπορεί να ολοκληρωθεί σε 8-10 ώρες από μια απλή πρίζα των 220V, ενώ θα υπάρχει και λειτουργία «quick charge» που θα μειώνει το χρόνο αυτό αισθητά, με την μέγιστη αυτονομία να φτάνει έως και τα 160 χιλιόμετρα. Τέλος, η εταιρεία αναφέρει ότι όλο το σύστημα των μπαταριών θα είναι τοποθετημένο στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου, αφήνοντας έτσι ανέπαφα τα 450 λίτρα του χώρου των αποσκευών.
AUTOFIT PASXA
skoda