• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

To νέο Ford Fiesta RS WRC που παρουσιάστηκε στο Παρίσι

Ο πρώτος του αγώνας θα είναι το Ράλλυ Σουηδίας το Φεβρουάριο του 2011

Το νέο Ford Fiesta RS WRC

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/10/2010

Το νέο αγωνιστικό Ford Fiesta είναι πλέον γεγονός. Το αυτοκίνητο θα ονομάζεται Ford Fiesta RS WRC, και εξελίχθηκε από τη Ford Ευρώπης σε συνεργασία με την ομάδα M-Sport. Θα κάνει αγωνιστικό ντεμπούτο στο Ράλλυ Σουηδίας το Φεβρουάριο του 2011, ενώ θα χρησιμοποιεί κινητήρα EcoBoost στα 1,6 λίτρα.

 
Το αυτοκίνητο έχει ήδη συμπληρώσει πάνω από 3.000 χιλιόμετρα δοκιμών αυτή την εποχή σε Αγγλία και Γαλλία, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα η ομάδα θα μετακομίσει στην Ισπανία όπου στο τιμόνι του Fiesta RS WRC θα βρεθούν οι επίσημοι οδηγοί της Ford που δεν είναι άλλοι από τους Mikko Hirvonen και Jari-Matti Latvala. Ο υπεύθυνος του τμήματος Motorsport της Ford, Mike Norton δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Η εισαγωγή της νέας τεχνολογίας κινητήρων της εταιρείας στο αγωνιστικό πρόγραμμα ενισχύει την αφοσίωση μας στο θεσμό. Επίσης επιδεικνύει τη στήριξη μας στην ‘προσιτή’ τεχνολογία, αφού ο κινητήρας του Fiesta WRC βασίζεται σε ένα γνωστό μηχανικό σύνολο».
Τα επίσημα στοιχεία του δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, όμως λόγω κανονισμών το μηχανικό σύνολο είναι σίγουρο πως θα είναι χωρητικότητας 1,6 λίτρων άμεσου ψεκασμού με υπερτροφοδότηση και τεχνολογία EcoBoost, ενώ η απόδοση αναμένεται να ξεπερνά τους 300 ίππους!

Tags: FORD FIESTA