• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ο Takashi Akiyama (Chief Project Engineer/Vehicle Engineering) παραλαμβάνει το βραβείο για λογαριασμό της Honda από τον Michiel van Ratingen, Γενικό Γραμματέα του Euro NCAP

Βραβείο Euro NCAP Advanced για τη Honda

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/10/2010

Η Honda τιμήθηκε με ένα από τα πρώτα βραβεία του Euro NCAP Advanced κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Παρισιού. Πρόκειται για την τεχνολογία «CMBS» της Honda που αναγνωρίστηκε από το Euro NCAP μεταξύ των καλύτερων καινοτομιών ασφαλείας, προσφέροντας πλεονεκτήματα ερευνητικά επιβεβαιωμένα.

 
Η Honda αναγνωρίστηκε για το Collision Mitigation Brake System (CMBS), ένα αυτόνομο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης βασισμένο στη λειτουργία ραντάρ. Το CMBS είναι σχεδιασμένο να βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων με οχήματα που είναι σταματημένα ή ταξιδεύουν προς την ίδια κατεύθυνση.
Έτσι, σε ταχύτητες πάνω από τα 15 χ.α.ω. κινούμενα και σταματημένα αυτοκίνητα ανιχνεύονται κατά μήκος ενός δρόμου περίπου 100 μέτρων μπροστά από το όχημα. Όταν το σύστημα ανιχνεύσει ότι το αυτοκίνητο πιθανόν χτυπήσει σε ένα από αυτά τα εμπόδια, ενεργοποιείται μία διαδικασία τριών σταδίων. Στο πρώτο, περίπου 3 δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση, ο οδηγός προειδοποιείται με οπτικά και ηχητικά σήματα. Στο δεύτερο στάδιο, όταν το σύστημα ανιχνεύσει ότι η σύγκρουση παραμένει πιθανή (περίπου 2 δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση), τρία έντονα τραβήγματα ενεργοποιούνται στη ζώνη ασφαλείας και το αυτοκίνητο αρχίζει αυτόματα να φρενάρει. Τέλος, όταν η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, το CMBS σφίγγει τις ζώνες ασφαλείας των εμπρός επιβατών και εφαρμόζεται υψηλότερη πίεση πέδησης. Αυτή η πέδηση μπορεί να συμπληρωθεί από τον οδηγό μέχρι το μέγιστο επίπεδο που δύναται να επιτύχει το αυτοκίνητο.
Οχήματα με τα οποία διατίθεται το CMBS στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες είναι τα: Honda Legend, Honda Accord και Honda CR-V.

Tags: HONDA CR-V