Εδώ η έκδοση CSR 175

Εδώ η έκδοση CSR 175

Η Caterham εξελίσσει το «διάδοχο» του 7!

(15/12/2010)

Με σύντομη ανακοίνωση της η βρετανική φίρμα μας ενημερώνει ότι τον Ιανουάριο θα παρουσιάσει ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, και όχι ακόμη μια βελτίωση του υπάρχοντος Caterham 7! Μιλάμε φυσικά για ένα από τα αυτοκίνητα «θρύλους» που έχουν δεκάδες αντίγραφα και ρέπλικες ανά τον κόσμο!

Χωρίς να είμαστε αυστηροί, το Caterham 7 είναι ίσως το μόνο όχημα που ακολουθεί περισσότερο από πιστά τη φιλοσοφία του ίδιου του Colin Chapman (ιδρυτή της Lotus), αφού η βασική μορφή του παραμένει αναλλοίωτη για περισσότερα από 50 χρόνια! Η Caterham όμως μετά από αμέτρητες εκδόσεις του εν λόγω μοντέλου όλα αυτά τα χρόνια, ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον επόμενο μήνα ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο. Έτσι, με ένα ιδιαίτερα σύντομο δελτίο τύπου (όπως αρμόζει στη λογική της!), η εταιρεία μας ενημερώνει πως το μοντέλο θα μείνει πιστό στις βασικές αρχές της περί ελαχιστοποίησης του βάρους, αλλά και μεγιστοποίησης της οδηγικής απόλαυσης. Επίσης χωρίς να δίνει καθόλου λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά στοιχεία του κινητήρα, αναφέρει ότι το αυτοκίνητο θα κάνει χρήση μιας νέας γενιάς κινητήρων (Next-Generation Caterham Motorsport Engine), που όπως αναφέρουν πηγές, θα κατασκευάζεται από την ίδια την Caterham δίπλα στη γραμμή παραγωγής του μοντέλου!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Τέλος, το αυτοκίνητο δεν θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Ντιτρόιτ η οποία αναμένεται να μονοπωλήσει το αυτοκινητιστικό ενδιαφέρον τον επόμενο μήνα, αλλά στην έκθεση Autosport που θα γίνει στη Μεγάλη Βρετανία και πιο συγκεκριμένα στο Birmingham (13-16 Ιανουαρίου).
BLINK GIORTAZEI
ΜΟΤΟ