No1 η Toyota σύμφωνα με τον TÜV

No1 η Toyota σύμφωνα με τον TÜV

(27/1/2011)

Η Toyota τιμήθηκε με το «Χρυσό» βραβείο του ανεξάρτητου γερμανικού οργανισμού τεχνικών ελέγχων, TÜV για το Prius, το πλήρως υβριδικό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας, σε τελετή απονομής βραβείων που διοργανώθηκε στο Βερολίνο στις 25 Ιανουαρίου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της δημοσίευσης της Αναφοράς TÜV 2011 τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου η Toyota αναδείχτηκε η πιο επιτυχημένη μάρκα με 17 αυτοκίνητα στην πρώτη δεκάδα, σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες και με διαφορετικά μοντέλα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Στην τελευταία αναφορά του γερμανικού οργανισμού τεχνικών ελέγχων, το Prius κατέκτησε τη Νο1 θέση στην κατηγορία του, για οχήματα ηλικίας 2–3 ετών με ποσοστό βλαβών μόνο 2,2%. Το Toyota Auris επικράτησε με μικρή διαφορά στη 2η θέση της κατηγορίας, με αντίστοιχο ποσοστό μόλις 2,3% όταν ο μέσος όρος είναι περίπου 5,5%. Τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της οικογένειας Toyota στην αναφορά TÜV ήταν τα Avensis, Corolla Verso, RAV4 και Yaris.

Η ετήσια αναφορά TÜV που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά πριν από τέσσερις δεκαετίες έχει γίνει ένας χρήσιμος οδηγός για τους πελάτες, καθώς παρουσιάζει τη μακροπρόθεσμη αξιοπιστία και συνολική ποιότητα των οχημάτων που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά.

Οι περισσότεροι από τους υποχρεωτικούς τεχνικούς ελέγχους στη Γερμανία πραγματοποιούνται μέσω διαφόρων φορέων του οργανισμού TÜV. Η αναφορά TÜV 2011 βασίζεται σε 7,25 εκατομμύρια οχήματα περίπου που επιθεώρησε ο TÜV από τον Ιούλιο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2010.
BRIDGESTONE TURANZA 6
test center