Η κατάσταση στην αγορά αυτοκινήτου έχει επηρεάσει, σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις θετικά, την αγορά των μακροχρόνιων μισθώσεων. Όχι μόνο όσον αφορά στις αγοραστικές προτεραιότητες, αλλά και αναφορικά με την φορολογική αντιμετώπιση του κλάδου.
autotriti team
Παραδοσιακά, η εικόνα των πωλήσεων που έχουμε για την αγορά αυτοκινήτου περιλαμβάνει δύο πηγές διαμόρφωσης. Η πρώτη και πιο βασική είναι η αγορά λιανικής.
Δηλαδή, οι πωλήσεις, έτσι όπως διαμορφώνονται από τον ιδιώτη που αγοράζει αυτοκίνητο για προσωπική του χρήση, επαγγελματική ή όχι. Η δεύτερη πηγή είναι οι πωλήσεις που αντιστοιχούν στην αγορά με μακροχρόνια μίσθωση. Στην περίπτωση αυτή, η «αγορά» έχει τη μορφή ενοικίου, αφού ο πελάτης έχει πρόσβαση στο αυτοκίνητο που τον ενδιαφέρει πληρώνοντας κάποιο μηνιαίο μίσθωμα, που, όπως θα δούμε παρακάτω, περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από τον επιμερισμό της εμπορικής αξίας του αυτοκινήτου σε δόσεις.