Ο Jerzy Buzek, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον Michael Schumacher

Ο Jerzy Buzek, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον Michael Schumacher

O Schumi στηρίζει τη Δεκαετία Δράσης του ΟΗΕ

(18/5/2011)

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Michael Schumacher, μέλος της Επιτροπής για την Παγκόσμια Οδική Ασφάλεια, συμμετείχε στην έναρξη του ΟΗΕ «Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια» σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στο Στρασβούργο, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής F1, κάλεσε τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προωθήσουν τα έξυπνα συστήματα οδικής ασφάλειας- συστήματα eSafety.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η εναρκτήρια εκδήλωση διοργανώθηκε από την πρωτοβουλία eSafety Challenge, η οποία υποστηρίζεται από το Ίδρυμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου- FIA Foundation, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη FIA.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Jerzy Buzek, ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης και ο Πρόεδρος της Γαλλικής Λέσχης Αυτοκινήτου (Automobile Club, Association Française des Automobilistes) Didier Bollecker.

&&&& Ο Μ. Schumacher παρότρυνε τους οδηγούς να οδηγούν με ασφάλεια.
«Καλός οδηγός είναι αυτός που οδηγεί με ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι οδηγούμε με το μυαλό αντί να δείχνουμε ότι οδηγούμε γρήγορα. Κανείς δεν νοιάζεται πραγματικά αν θα φτάσουμε πιο γρήγορα στον προορισμό μας, απλά επειδή δεν υπάρχει ούτε βραβείο, ούτε χρηματικό έπαθλο… Υπάρχει μόνο η φροντίδα για τους ανθρώπους. Αυτό είναι που μετράει πραγματικά ».

&&&& Ο Μ. Schumacher προέτρεψε επίσης τους οδηγούς να επιλέξουν το επόμενο αυτοκίνητο που θα αγοράσουν, με συστήματα τεχνολογίας eSafety.
«Γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα μπορούν να προληφθούν. Κάθε απώλεια στην άσφαλτο είναι τραγική για πολλές οικογένειες αλλά και την κοινωνία, στο σύνολό της. Πρέπει λοιπόν να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την προώθηση των τεχνολογιών που σώζουν ζωές, με το να αποφεύγουν και να προλαβαίνουν τις συγκρούσεις» είπε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.
BRIDGESTONE TURANZA 6
moto