• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η νέα πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί, αρχικά μόνο στο Audi A8.

Το βασικό υλικό αυτής της πλατφόρμας είναι το αλουμίνιο, ο ρόλος του χάλυβα είναι περιορισμένος, ενώ υιοθετείται και η χρήση ανθρακονήματος σε ένα πάνελ στην πίσω μεριά.

A8 από αλουμίνιο και carbon

3.023 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/4/2017

Η Audi παρουσίασε τη νέα εκδοχή της πλατφόρμας Audi Space Frame που θα χρησιμοποιήσει πρώτη φορά στο A8 και αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο και ανθρακονήματα.

 
Η Audi μας έδειξε τη νέα γενιά της πλατφόρμας που θα χρησιμοποιήσει για το καινούριο A8 που θα παρουσιαστεί το 2018 και χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά το 1994 με την ονομασία Audi Space Frame.

Η τότε έκδοση αποτελούνταν από αλουμίνιο και χάλυβα, ενώ, στη νέα εκδοχή της θα αποτελείται κατά 58% από αλουμίνιο, πολύ μικρό ποσοστό χάλυβα αλλά θα φέρει και ένα πάνελ στο πίσω μέρος το οποίο θα είναι εξΆ ολοκλήρου από ανθρακονήματα με αριθμό στρώσεων που θα ποικίλλουν από 3 έως 19.

Αυτή νέα πλατφόρμα εκτός από χαμηλότερο βάρος θα προσφέρει στο αμάξωμα και 33% περισσότερη ακαμψία. Όμως, ο επανασχεδιασμός της πλατφόρμας δεν ήταν αρκετός για τη Γερμανική εταιρεία η οποία προχώρησε σε αναβάθμιση του εργοστασίου της στο Neckarsulm στο οποίο, πλέον, μπορούν να γίνονται ταυτόχρονα 14 διαφορετικές διαδικασίες συναρμολόγησης.

Σε αυτές περιλαμβάνονται η “ψυχρή” κόλληση, η νέας γενιάς ”θερμή” κόλληση στην οποία περιλαμβάνεται η χρήση laser και είναι κατά 95% πιο αποδοτική από την προηγούμενη γενιά της ίδιας τεχνικής, που χρησιμοποιούνταν.

Από τη στιγμή που το A8 είναι η ναυαρχίδα της Audi θα περίμενε κάποιος ότι θα είναι το μόνο μοντέλο που θα χρησιμοποιήσει αυτή την πλατφόρμα. Για λίγα χρόνια αυτό θα ισχύει όμως, σταδιακά θα αρχίσει να περνάει και στα μικρότερα μοντέλα, ό,τι, έγινε, δηλαδή, και με την πρώτη γενιά της πλατφόρμας.