Το Kia EV6 GT.

Ακολουθούν και άλλα GT ηλεκτρικά της Kia

2.104 Επισκέψεις στο άρθρο (31/3/2021)

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Kia EV6 φέρνει μαζί του και μία έκδοση GT, αλλά αυτό φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή για την κορεατική μάρκα που ετοιμάζεται να προσφέρει ανάλογες εκδόσεις υψηλών επιδόσεων και σε άλλα ηλεκτρικά οχήματα!


Η Kia αποκάλυψε ολοκληρωτικά το νέο αμιγώς ηλεκτρικό EV6, μέρος του οποίου είναι και μία σπορ GT έκδοση, η οποία αποδίδει 585 ίππους. Η παρουσία του εν λόγω μοντέλου στην γκάμα του EV6 αποτελεί την αρχή για μία σειρά αντίστοιχων εκδόσεων και σε περισσότερα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα φτάσουν στο μέλλον από την Kia.
 
Την είδηση αυτή αποκάλυψε με δηλώσεις του σε βρετανικά Μέσα ενημέρωσης ο επικεφαλής του τμήματος Global Brand και Experience Division της Kia, Artur Martins. Μάλιστα χαρακτήρισε ως σημαντική την παρουσία τέτοιων μοντέλων στη γκάμα της μάρκας, καθώς όπως εξήγησε προσφέρουν στους πελάτες συναρπαστική εμπειρία οδήγησης και βγάζουν από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα την ταμπέλα των «βαρετών» οχημάτων που έχει επικρατήσει στο μυαλό πολλών οδηγών.
 
Η αλήθεια είναι πως οι αριθμοί του Kia EV6 GT μόνο ως βαρετοί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η κορεατική μάρκα το εν λόγω μοντέλο διατίθεται αποκλειστικά με τετρακίνηση (δύο ηλεκτρικά μοτέρ) και με τη μεγάλη μπαταρία των 77,4 kWh.
 
Όσοι το επιλέξουν θα έχουν στο πόδι τους 585 ίππους και 740 Nm ροπής με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε 3,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα του EV6 GT φτάνει τα 260 χλμ./ώρα και η αυτονομία του τα 405 χιλιόμετρα, ενώ το μοντέλο εξοπλίζεται και από διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

SPRING SEAT
OPEL