Οι έλεγχοι των δυνάμεων της τροχαίας για τη χρήση μάσκας έχουν ενταθεί.

Αλαλούμ με τις μάσκες στα Ι.Χ. - «Βροχή» τα πρόστιμα

12.355 Επισκέψεις στο άρθρο (29/10/2020)

Μεγάλο μπέρδεμα έχει συμβεί με τη χρήση μάσκας εντός των οχημάτων με αποτέλεσμα τα πρόστιμα από την τροχαία να πέφτουν «βροχή». Δείτε τι ισχύει.


Οι έλεγχοι των δυνάμεων της τροχαίας για τη χρήση μάσκας έχουν ενταθεί και από τους ελέγχους δεν γλιτώνουν ούτε οι οδηγοί των αυτοκινήτων. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ στη λεωφόρο Συγγρού έως το πρωί της Τρίτης στις 10:00 οι άνδρες της τροχαίας είχε επιδώσει 22 πρόστιμα, 17 από τα οποία ήταν για μη χρήση μάσκας ή για μη σωστή χρήση μάσκας.
 
Μάλιστα υπήρχαν οδηγοί και επιβάτες Ι.Χ. που ανέφεραν πως δέχτηκαν πρόστιμο 150 ευρώ επειδή την ώρα του ελέγχου είχαν κατεβάσει τη μάσκα για να πιουν καφέ, ενώ πολλοί υποστήριξαν πως το εν λόγω μέτρο έχει αποκτήσει εισπρακτικό χαρακτήρα.
 
Να θυμίσουμε πως οι κανόνες που ισχύουν για τη χρήση της μάσκας στα αυτοκίνητα είναι οι εξής:

Στα ταξί η μάσκα είναι υποχρεωτική για οδηγό και πελάτες.

Στο Ι.Χ. αυτοκίνητο η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική όταν ο οδηγός είναι μόνος του στο όχημα και όταν οι επιβάτες είναι συγγενείς πρώτου βαθμού (σύζυγοι, γονείς με παιδιά). Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο οδηγός και οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα.

Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας είναι και στα επαγγελματικά οχήματα όταν υπάρχουν συνεπιβάτες.

Η μάσκα θα πρέπει να φοριέται σωστά και όχι απλώς να τοποθετείται στο πρόσωπο. Θα πρέπει να καλύπτει το στόμα και τη μύτη, αλλιώς επιβάλλεται πρόστιμο.

Σε ό,τι αφορά τις μοτοσικλέτες, υπενθυμίζεται πως οδηγός και συνεπιβάτης πρέπει να φορούν κράνος, οπότε η μάσκα μέσα από το κράνος δεν είναι υποχρεωτική.

Υπενθυμίζεται πως στις «κίτρινες» περιοχές ο μέγιστος αριθμός επιβαινόντων σε Ι.Χ. είναι τα 4 άτομα, ενώ στις «κόκκινες» τα 3.

Mercedes
moto