Αλαλούμ σε Δήμο-Περιφέρεια για ένα στηθαίο

2.842 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2020)

Μπαλάκι μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ηρακλείου έχει γίνει ένας αναγνώστης, ο οποίος ζητά την αποκατάσταση του «τσακισμένου» στηθαίου που φαίνεται στη φωτογραφία. Ελλάς το μεγαλείο σου...

Τι και αν βρισκόμαστε στο 2020 και γίνονται προσπάθειες για την ψηφιοποίηση πολλών υπηρεσιών του Δημοσίου; Η αποκατάταση των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων σε έναν κεντρικό κόμβο μοιάζει ακόμα δυσεπίλυτος γρίφος για τα γραφειοκρατικά γρανάζια, καθώς οι υπηρεσίες πετούν η μία το μπαλάκι στην άλλη και τελικά δουλειά δεν γίνεται. Ο αναγνώστης που επικοινώνησε μαζί μας και ανέδειξε το ζήτημα προσπαθεί από το περασμένο καλοκαίρι για την αποκατάσταση των στηθαίων ασφαλείας, τα οποία καταστράφηκαν από αυτοκινητιστικό ατύχημα, στη συμβολή της Λ. Κύμης με την οδό Πλαπούτα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μας ενημέρωσε με σχετική επιστολή, ο αναγνώστης επικοινώνησε αρχικά με τη Διεύθυνση Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Εκείνοι τον ενημέρωσαν πως δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά της Περιφέρειας Αττικής και έγινε σχετικό αίτημα προς την τελευταία στις 21 Ιουνίου 2019 με θέμα την αποκατάσταση των στηθαίων ασφαλείας στον κόμβο Λ. Κύμης και Πλαπούτα. Δεν χρειάζεται να τονίσουμε πως στην άθλια κατάταση που βρισκόνται αυτή τη στιγμή τα κιγκλιδώματα συντρέχουν λόγοι ασφάλειας οδηγών και πεζών.

Η απάντηση από την Περιφέρεια Αττικής ήρθε στις 5 Αυγούστου 2019, σύμφωνα με την οποία «η Υπηρεσία δεν είναι αρμόδια συντήρησης Στηθαίων Ασφαλείας στο συγκεκριμένο σημείο του κόμβου Λ. Κύμης & Πλαπούτα» ενώ παράλληλα «έχουν καθοριστεί οι οδικοί άξονες του Ν. Αττικής και τα ολοκληρωμένα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων που η συντήρηση τους ανήκει στην αρμοδιότητα των Υπηρεσιών της ΓΓΔΕ, αρμοδιότητα που μεταφέρθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, από τον Οκτώβριο του 2011, βάσει του Ν. 3852/2010».


Με αυτά και με εκείνα, οι μήνες πέρασαν και η αποκατάσταση δεν έχει γίνει καθώς δεν έχει βρεθεί καν ο υπεύθυνος φορέας για τις απαραίτητες εργασίες. Και αφού δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου και δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, αναρωτιόμαστε τίνος αρμοδιότητα είναι τελικά; Ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί λύση...

Mercedes
NISSAN