Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Alfa Romeo Junior vs Lexus LBX. Τα 2 hot premium SUV που αναμένονται

 Σχολιάστε 
43.924 Επισκέψεις στο άρθρο
Alfa Romeo Junior vs Lexus LBX. Τα 2 hot premium SUV που αναμένονται
2 Φωτογραφίες »

- Η Junior είναι η 1η ηλεκτρική Alfa Romeo, το LBX είναι το 1ο premium υβριδικό μικρό SUV
- Διαφορετική μάσκα από κάθε Alfa Romeo έχει η Junior: πάνω στο θυρεό υπάρχει το έμβλημα & το λογότυπο είναι πάνω στο καπό
- Το Lexus LBX έχει elegant στιλ & είναι το μικρό SUV με τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (22 εκ., όταν ο μ.ο. είναι 17 εκ.)
- Tο LBX έχει τον μεγαλύτερο πίνακα οργάνων που έχει μπει σε Lexus, 2 οθόνες 10,25 ιντσών έχει η Alfa Romeo

Η Junior έχει διαφορετική μάσκα από κάθε Alfa Romeo: πάνω στο θυρεό υπάρχει το έμβλημα & το λογότυπο είναι πάνω στο καπό

Η κατηγορία των μικρών SUV γίνεται ακόμη πιο... πολυτελής, με την άφιξη των ολοκαίνουργιων Alfa Romeo Junior και Lexus LBX. Πρόκειται για δύο μοντέλα με premium φιλοσοφία, τα οποία, πάντως, διαφέρουν σημαντικά στην ευρύτερη προσέγγιση, είτε αναφερόμαστε στην τεχνολογία κινητήρων, είτε στο design τους. Και είναι λογικό να υπάρχει διαφορετική σχεδιαστική λογική, από τη στιγμή που μιλάμε για σχολές άλλων... ηπείρων.
 
Στην περίπτωση της Junior, για παράδειγμα, έχουμε μία σπορτίφ και δυναμική αισθητικά Alfa Romeo, η οποία έρχεται σε «μέγεθος τσέπης» (μήκος στα 4.173 χλστ.). Αυτό που την διαφοροποιεί συγκριτικά με τα σύγχρονα μοντέλα της μάρκας είναι η νέα γρίλια, με τον θυρεό να καλύπτεται ουσιαστικά από το έμβλημα της Alfa και το λογότυπο να δεσπόζει σε στρογγυλή μορφή πάνω στο καπό.

Το Lexus LBX έχει elegant στιλ & είναι το μικρό SUV με τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (22 εκ., όταν ο μ.ο. είναι 17 εκ.)

Παραπλήσιες compact διαστάσεις, τουλάχιστον σε μήκος (4.190 χλστ.) έχει και το Lexus LBX, που όπως και η Junior, είναι το μικρότερο SUV στην ιστορία της μάρκας. Βέβαια, το Lexus LBX προβάλλει μία περισσότερο εκλεπτυσμένη λογική, όπως αυτή εκφράζεται με την χαρακτηριστική μάσκα σε σχήμα X (νέα σχεδιαστική γλώσσα της Lexus).
 
To νέο Lexus LBX είναι το μικρότερο διαμάντι της Lexus, όπου στα 4,2 μέτρα μήκος του έχει χωρέσει όλο το πολυτελές και προηγμένο τεχνολογικά DNA της Lexus και παράλληλα έχει εγκαινιάσει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της ιαπωνικής μάρκας. Από εκεί και πέρα, το LBX έχει περισσότερο SUV υπόσταση, με τα 22 εκ. απόστασης από το έδαφος να είναι η μεγαλύτερη τιμή της κατηγορίας (μέσος όρος στα 17 εκ.).

Tο LBX έχει τον μεγαλύτερο πίνακα οργάνων που έχει μπει σε Lexus, 2 οθόνες 10,25 ιντσών έχει η Alfa Romeo

Περνώντας στο εσωτερικό, η υψηλή ποιότητα κατασκευής συνδέει τα δύο μοντέλα, μαζί με τον έκδηλο ψηφιακό αποτύπωμα. Προσαρμοσμένες στις digital απαιτήσεις της εποχής είναι και οι δύο μάρκες, εξοπλίζοντας τα μοντέλα τους με στάνταρ μεγάλες οθόνες. Από την μία πλευρά, η Alfa Romeo Junior φέρει δύο οθόνες 10,25 ιντσών για πίνακα οργάνων και touchscreen του infotainment. Όσον αφορά το LBX, η στάνταρ οθόνη για το Lexus Link Connect έχει επιφάνεια 9,8 ίντσες, ενώ ο πίνακας οργάνων προαιρετικά φτάνει τις 12,3 ίντσες (Tazuna Pro), διάσταση που είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της ιαπωνικής μάρκας.

Η Junior είναι η 1η ηλεκτρική Alfa Romeo, το LBX είναι το 1ο premium υβριδικό μικρό SUV

Τέλος, διαφορές εντοπίζουμε και στην γκάμα κινητήρων. Με την Alfa Romeo Junior υπάρχουν τρεις επιλογές, μία ήπια υβριδική 136 ίππων (Junior Ibrida) και δύο αμιγώς ηλεκτρικές (156 και 240 PS), τις πρώτες αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις στην ιστορία της Alfa Romeo.
 
Στον αντίποδα, το Lexus LBX μένει πιστό στην full hybrid τεχνολογία (5η γενιάς), με μία επιλογή 136 ίππων. Ναι, είναι το μοναδικό premium υβριδικό μικρό SUV, ενώ σε top level θα λανσάρεται και με τετρακίνηση (έξτρα ηλεκτρικό μοτέρ στους πίσω τροχούς). Κίνηση σε όλους τους τροχούς θα βλέπουμε και στην mild hybrid Alfa Romeo Junior.
 
 
Διαβάστε στις γραμμές που ακολουθούν περισσότερα για τα δύο νέα premium SUV πόλης, την Alfa Romeo Junior και το Lexus LBX.

Σελίδα 2Σχεδίαση: Δυναμική «Ιταλίδα» ή κομψό Ιάπωνα;
Σελίδα 3Εσωτερικό - Χώροι: Τι πρέπει να ξέρω & πόσα λίτρα πορτ-μπαγκάζ έχουν;
Σελίδα 4Κινητήρας & η γνώμη μας
VW LEASE PRO 1
KIA