• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Σημαντικές αλλαγές που θα αλλάξουν το τοπίο στη φορολόγηση των επαγγελματικών οχημάτων ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Αλλάζουν τα πάντα στη φορολογία επαγγελματικών

4.424 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/10/2015

Σημαντικές είναι οι αλλαγές στο καθεστώς φορολογίας της αγοράς των επαγγελματικών οχημάτων από το 2016, σύμφωνα με τα όσα επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται ένα εντελώς νέο πλαίσιο φορολογίας για την αγορά των αυτοκινήτων που θα επηρεάσει τους φόρους, τα τεκμήρια και φυσικά τα τέλη κυκλοφορίας στο άμεσο προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, ως βάση για τον υπολογισμό της φορολογητέας αξίας ενός αυτοκινήτου θα λογίζεται πλέον η λιανική τιμής πώλησης του και όχι ο κυβισμός.

Αυτό αναμένεται να έχει μεταξύ άλλων και σαφείς συνέπειες και στον καθορισμό των τελών κυκλοφορίας, του τέλους ταξινόμησης αλλά και του τεκμηρίου διαβίωσης.

Συγκεκριμένα, οι επιβαρύνσεις δεν θα υπολογίζονται πλέον με βάση τους ρύπους, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές ανατροπές και προβλήματα, σε όσους έχουν αποκτήσει πρόσφατα νέα οχήματα, με κινητήρες αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, τα οποία ωστόσο έχουν υψηλό κόστος αγοράς.

Ως παράδειγμα αξίζει να αναφέρουμε τις διαφορές στην φορολογία που θα προκύψουν μεταξύ δύο οχημάτων, με κινητήρες 1,6λτ. που εκπέμπουν τους ίδιους ρύπους ωστόσο, έχουν εμπορική αξία 15.000 και 25.000 ευρώ αντίστοιχα.