Ανακάμπτει η αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη

2.675 Επισκέψεις στο άρθρο (18/6/2020)

Η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου εμφανίζει σημάδια σταδιακής ανάκαμψης, δίνοντας ένα θετικό μήνυμα που οδηγεί στο δρόμο προς την επιστροφή στην περίφημη «κανονικότητα».


Παρά τις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες, οι Ευρωπαίοι πολίτες φαίνεται πως θέλουν να επιστρέψουν στις παλιές τους συνήθειες και να επιστρέψουν σε πιο θετικές σκέψεις και πράξεις. Μία εξ αυτών είναι και η αγορά καινούργιου αυτοκινήτου, μίας κίνησης που είναι δεδομένο πως προσφέρει ευχαρίστηση και ικανοποίηση, παράλληλα με την βελτίωση των επιπέδων οδικής ασφάλειας για εμάς και τους γύρω μας.

Σε αυτό το κλίμα, λοιπόν, η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου δείχνει να ανακάμπτει με αργά, αλλά σταθερά βήματα, σηματοδοτώντας το «restart» της αυτοκινητοβιομηχανίας. Φυσικά οι αριθμοί που ανακοινώνονται από τον ACEA βρίσκονται ακόμα σε αρνητικό πρόσημο σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, πράγμα απολύτως λογικό, ωστόσο η ψαλίδα προς την επαναφορά σε θετικές τιμές δείχνει να μειώνεται. Το γράφημα του Bloomberg αποτυπώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το «come back» της αγοράς αυτοκινήτου στη Γηραιά Ήπειρο, μετά τη... βουτιά, που ήλθε ως απόρροια του lockdown, μίας λέξης που σίγουρα όλοι θέλουμε να αφήσουμε για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.



Για τους λάτρεις των αριθμών, τον Μάιο κυκλοφόρησαν 581.161 καινούργια αυτοκίνητα στους ευρωπαϊκούς δρόμους, σημειώνοντας μείωση της τάξεως του 52,3 τοις εκατό σε σχέση με τον Μάη του 2019, εντούτοις, τούτο το ποσοστό είναι σημαντικά βελτιωμένο όταν το συγκρίνουμε με την πτώση κατά 76,3 μονάδες του Απριλίου (σε σχέση με τον περσινό Απρίλη). Μπορεί να διανύσαμε τον χειρότερο Μάιο στην ιστορία του ACEA από το 1990, αλλά μέσα από αυτόν φαίνεται πως γίνονται τα πρώτα διορθωτικά βήματα προς την ισορροπία.

Αλήθεια, εσείς σκέφτεστε την αγορά αυτοκινήτου, ιδιαίτερα τώρα που οι περισσότερες εταιρείες κάνουν γενναίες προσφορές και εκπτώσεις, προσφέροντας ακόμα και πρώτη δόση το 2021; 

Toyota
peugeot