Τα νέα VW Polo, SEAT Arona και SEAT Ibiza θα ανακληθούν λόγω προβλήματος στις ζώνες ασφαλείας των πίσω επιβατών.

Σε αυτή τη φωτογραφία απεικονίζεται το σχεδιαστικό πρόβλημα στις υποδοχές ασφάλισης των ζωνών.

Ανάκληση για ζώνες σε VW Polo, SEAT Ibiza & Arona

3.051 Επισκέψεις στο άρθρο (14/5/2018)

Το VW Group θα πραγματοποιήσει σύντομα πρόγραμμα ανάκλησης για τα μοντέλα VW Polo, SEAT Ibiza και SEAT Arona, λόγω προβλήματος στις ζώνες ασφαλείας των πίσω καθισμάτων.

Φινλανδικό Μέσο αποκάλυψε ένα σχεδιαστικό πρόβλημα στις ζώνες των πίσω καθισμάτων των νέων VW Polo, SEAT Arona και Ibiza, το οποίο και παρατηρήθηκε σε δοκιμές των άνωθι μοντέλων. Πιο συγκεκριμένα, τα σημεία στήριξης των ζωνών ασφαλείας για το μεσαίο και το αριστερό κάθισμα είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο που, υπό συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να πιεστεί το κουμπί απασφάλισης της ζώνης του αριστερού επιβάτη.

Αυτό συμβαίνει επειδή, όπως βλέπετε και στη δεύτερη φωτογραφία, υπάρχει υψομετρική διαφορά μεταξύ των δύο υποδοχών ασφάλισης της ζώνης. Σημειώνεται, μάλιστα, πως η εταιρεία μέσω εκπροσώπου της συμβούλευσε το κοινό να μην χρησιμοποιεί το μεσαίο κάθισμα, έως ότου τα αυτοκίνητα που επηρεάζονται εξοπλιστούν με επανασχεδιασμένα στηρίγματα των ζωνών ασφαλείας. 
 

Χωρίς να υπάρχουν σαφή στοιχεία για τον αριθμό των αυτοκινήτων που επηρεάζονται από το συγκεκριμένο ζήτημα, οι πρώτες εκτιμήσεις, σύμφωνα με την Automotive News κάνουν λόγο για περίπου 220.000 VW Polo και συνολικά 191.000 SEAT Ibiza και Arona. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως το γερμανικό Group τοποθετήθηκε με δελτίο τύπου στο οποίο τονίστηκε πως η ασφάλεια αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη μάρκα και πως έχει βρεθεί ήδη λύση με ανασχεδιασμένες υποδοχές για τις ζώνες ασφαλείας. Μάλιστα, οι δύο μάρκες έχουν ήδη απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές για την τελική τους έγκριση ώστε να εφαρμοστεί η λύση, τόσο στα οχήματα που βρίσκονται ήδη στην αγορά όσο και στις μελλοντικές σειρές παραγωγής.

Τέλος, VW και SEAT αναφέρουν πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει πρόγραμμα ανάκλησης, κατά το οποίο οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων οχημάτων θα κληθούν για δωρεάν αντικατάσταση των προβληματικών στηριγμάτων.

Hyundai
vw