Την από κοινού ιδιοκτησία της smart ανακοίνωσαν επίσημα οι Mercedes-Benz και Geely.

Οι Mercedes-Benz και Geely ανακοίνωσαν επίσης ότι επικεφαλής της νέας κοινής επιχείρησης θα είναι ο Tong Xiangbei.

Ανακοινώθηκε η νέα smart

1.860 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2020)

Την από κοινού ιδιοκτησία της smart ανακοίνωσαν επίσημα οι Mercedes-Benz και Geely αφού πλέον πήραν όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις που χρειάζονταν για την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων υπό το λογότυπο της smart.

Στη ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρίες δήλωσαν ότι θα επενδύσουν 2,7 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ) στην κοινή επιχείρησή τους που θα έχει έδρα την Κίνα. Η πλήρης ονομασία της εταιρείας θα είναι Smart Automobile Co, Ltd. και θα είναι εγκατεστημένη στην παραθαλάσσια πόλη Ningbo, που βρίσκεται νότια της Σαγκάης.
 
Σύμφωνα με τους δύο εταίρους, η κοινοπραξία θα έχει παραγωγική ικανότητα στην Κίνα και πωλήσεις στην Κίνα και τη Γερμανία. Όπως ανακοινώθηκε πέρυσι, η Geely θα χειριστεί το μηχανολογικό τμήμα των αυτοκινήτων, ενώ η Mercedes-Benz θα είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό τους.    
 
Οι Mercedes-Benz και Geely ανακοίνωσαν επίσης ότι επικεφαλής της νέας κοινής επιχείρησης θα είναι ο Tong Xiangbei, ενώ κάθε εταιρεία θα έχει τρία στελέχη στο διοικητικό συμβούλιο.
 
Όταν οι Daimler και Geely ανακοίνωσαν την εταιρική τους σχέση τον Μάρτιο του 2019, δήλωσαν ότι τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της smart θα κυκλοφορήσουν το 2022. Ο στόχος αυτός παραμένει αμετάβλητος, όπως και το σχέδιο ανάπτυξης οχημάτων που περιλαμβάνει την επέκταση της γκάμας των μοντέλων από μίνι και σε μικρά.
 
«Έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις, είμαστε τώρα έτοιμοι να ξεκινήσουμε την κοινή επιχείρηση με τον συνεργάτη μας Geely. Η κοινοπραξία θα φέρει την επόμενη γενιά των smart ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μηδενικές εκπομπές στις κινεζικές και παγκόσμιες αγορές », δήλωσε ο Ola Kallenius, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler και της Mercedes-Benz. Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Geely Holding, Li Shufu πρόσθεσε: «Θα συνεργαστούμε με τη Mercedes-Benz για να μετατρέψουμε τη smart σε πρωτοπόρο στα αστικά premium, ηλεκτρικά και συνδεδεμένα οχήματα».

PEIRAIOS LEASING
OPEL