Στην εικόνα βλέπετε το τρέχον Ford Mondeo Wagon.

Ανακοινώθηκε υβριδικό Ford Mondeo Wagon

3.195 Επισκέψεις στο άρθρο (1/10/2018)

Αν και κατά το παρελθόν είχαν έρθει στη δημοσιότητα φήμες που ήθελαν τη Ford να βάζει τέλος στο Mondeo, η φίρμα δεν σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο, ανακοινώνοντας μάλιστα πως το 2019 αναμένεται να εισάγει στην Ευρώπη το υβριδικό Ford Mondeo Wagon.

Με επίσημη ανακοίνωση η Ford γνωστοποίησε πως το συγκεκριμένο μοντέλο θα διατεθεί αποκλειστικά στην αγορά της «γηραιάς ηπείρου» και θα «επιτρέψει στους πελάτες της να μεταφέρουν μεγαλύτερο όγκο φορτίου, ενώ παράλληλα θα επωφεληθούν από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης». Μάλιστα υπογράμμισε πως το υβριδικό wagon θα ενταχθεί στη γκάμα δίπλα στο σεντάν Mondeo Hybrid.
 
Περισσότερες πληροφορίες δεν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ωστόσο, το Mondeo Hybrid wagon θα αποτελέσει μία έκδοση του ανανεωμένου Mondeo, το οποίο κατά το παρελθόν έχει εντοπιστεί από τους κατασκοπευτικός φωτογραφικούς φακούς να δοκιμάζεται στο δρόμο.
Σε ό,τι αφορά το υβριδικό σύστημα κίνησης τίποτα δεν είναι επίσημο όμως θα πρέπει να περιμένουμε το ίδιο σύνολο που συναντάμε και στο Mondeo Hybrid. Δηλαδή ένα 2λιτρο βενζινοκινητήρα που θα έχει τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού μοτέρ, το οποίο θα αντλεί δύναμη από μία ανακυκλώσιμη μπαταρία ιόντων λιθίου 1,4 kWh που βρίσκεται πίσω από τα οπίσθια καθίσματα. Στο σεντάν αυτός ο συνδυασμός προσφέρει 187 ίππους και συνεργάζεται με ένα CVT κιβώτιο ταχυτήτων.
 
Τέλος αξίζει να σημειώσουμε πως πέραν του 2λιτρου υβριδικού βενζινοκινητήρα το wagon πιθανότατα θα διατίθεται και με τη νέα γενιά υβριδικών πετρελαιοκινητήρων, που θα συνεργάζονται με ένα νέο οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και θα προσφέρουν στο μοντέλο από 120 έως 240 ίππους.

Mercedes
moto