To RS 5 Coupe.

To RS 5 Sporback.

Κινητήρας-Ανάρτηση

33.925 Επισκέψεις στο άρθρο (10/12/2019)

Τα RS 5 διαθέτουν περίσσεια ισχύ που εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις. Ο βενζινοκινητήρας 2.9 TFSI twin-turbo V6, παράγει 450 PS και ήδη προσφέρει μια εκπληκτική ροπή 600 Nm από τις μόλις 1.900 rpm.
Και τα δύο μοντέλα RS 5 επιταχύνουν 0-100 km/h σε 3,9 δευτερόλεπτα και φτάνουν μέγιστη ταχύτητα έως 280 km/h.
Ένα κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων tiptronic κατευθύνει την ισχύ του κινητήρα στη μόνιμη τετρακίνηση quattro. Ο οδηγός μπορεί να ελέγξει την αλλαγή ταχυτήτων μέσω των νέων, μεγαλύτερων paddles αλουμινίου. Το σύστημα κίνησης quattro παρέχει τα δύο μοντέλα RS 5 με την απαιτούμενη πρόσφυση, δυναμισμό και σταθερότητα, ανεξάρτητα από τον καιρό. Ο χειρισμός γίνεται ακόμα πιο σπορ με το προαιρετικό διαφορικό στον πίσω άξονα, το οποίο κατανέμει ενεργά τη ροπή μεταξύ των τροχών.

Τα δύο μοντέλα RS 5 είναι εξοπλισμένα ως στάνταρ με ανάρτηση RS sport. Η ανάρτηση RS sport plus με δυναμικό έλεγχο οδήγησης (DRC) με τεχνολογία που εξασφαλίζει ανεπανάληπτη σταθερότητα σε μεγάλες ταχύτητες, διατίθεται προαιρετικά. Χρησιμοποιεί χαλύβδινα ελατήρια και ρυθμιζόμενους αποσβεστήρες τριών σταδίων, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους μέσω διαγώνιων γραμμών λαδιού και κεντρικής βαλβίδας. Όταν το RS στρίβει με μεγάλη ταχύτητα, οι βαλβίδες ρυθμίζουν τη ροή λαδιού στον αποσβεστήρα του εμπρόσθιου τροχού στο εξωτερικό της καμπύλης. 

Εκτός από τα γνωστά modes comfort, auto, and dynamic, το στάνταρ Audi drive select προσφέρει επίσης και δύο νέα modes, τα RS1 και RS2. Αφού ο οδηγός έχει ρυθμίσει τα δύο νέα modes ώστε να ταιριάζουν στις προσωπικές του προτιμήσεις και τα αποθηκεύσει, μπορούν να ενεργοποιηθούν απευθείας μέσω του πλήκτρου "RS MODE" στο τιμόνι χωρίς να χρειάζεται να λειτουργήσει ξανά η απόκριση αφής MMI. Το σύστημα αποκτά πρόσβαση σε σημαντικές παραμέτρους που αφορούν στον κινητήρα, τη μετάδοση, την απόσβεση, το δυναμικό σύστημα διεύθυνσης, το σπορ διαφορικό και τον ήχο του κινητήρα.
 

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

peugeot
skoda