11 φωτογραφίες »

Πρώτη δοκιμή: Ανανεωμένο Hyundai Kona

139.897 Επισκέψεις στο άρθρο (20/2/2021)

Ενίσχυση ει(Kona)ς: Η Ηyundai μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της ανανέωσης της γκάμας της, φρεσκάρει αισθητικά το Kona εκσυγχρονίζοντάς το παράλληλα και σε επίπεδο τεχνολογίας.


Mετά τα νέα i10, i20 και Tucson και την ανανέωση του i30, η Hyundai συμπληρώνει την ολοκαίνουρια γκάμα της με την αντίστοιχη ανανέωση του compact SUV της, του Kona. Mε εμφανείς αισθητικές διαφορές αλλά και πλουσιότερο σε επίπεδο εξοπλισμού και συστημάτων, το ανανεωμένο Kona συνεχίζει την πορεία του στην δημοφιλή αυτή κατηγορία, προτάσσοντας και πάλι στα βασικότερα χαρακτηριστικά του την πλούσια γκάμα του που ενισχύθηκε και με 48βολτες υβριδικές εκδόσεις αλλά και το κορυφαίο του Value for money. Εμείς το δοκιμάζουμε στην έκδοση με τον 1.000άρη κινητήρα T-GDI των 120 ίππων σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων, με τιμή που ξεκινά από τα 19.890 ευρώ στην πληρέστατη έκδοση Exclusive.

Πιο «εύπεπτο» αλλά και πάλι ξεχωριστό 
Το αισθητικό προφίλ του ανανεωμένου Kona έχει ενσωματώσει μερικά πιο ευχάριστα στο μάτι χαρακτηριστικά κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Ενώ το σχήμα του παραμένει παρόμοιο με το εξερχόμενο μοντέλο, έχουν γίνει πολλές και ουσιαστικές αλλαγές με βασικότερη την προσθήκη νέων φωτιστικών σωμάτων κάτω από τα ξεχωριστά φώτα ημέρας. Αντικαταστάθηκαν λοιπόν τα τετράγωνης λογικής αντίστοιχα του προηγούμενου Kona με νέα πιο σφηνοειδούς σχήματος, τα οποία «δένουν» πιο όμορφα με το συνολικό προφίλ του ανανεωμένου Kona καθιστώντας το πιο επιθετικό και τελικά πιο καλαίσθητο. Οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες και η μάσκα εμπρός σε συνδυασμό με τις έντονες ακμές που χαρακτηρίζουν το 5θυρο αμάξωμα και στα πλαϊνά του αποτελούν τα στοιχεία που το διατηρούν ξεχωριστό, όπως και οι πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης που προσφέρει μέσω της πλούσιας παλέτας χρωμάτων, της δυνατότητας διχρωμίας με την οροφή (σε μπλε η μαύρο) και τις 3 επιλογές σε νέες ζάντες (16,17 ή 18 ιντσών).

Εσωτερικό-Χώροι: Αναβαθμισμένο σε ποιότητα, διάκοσμο και τεχνολογία
Φρεσκαρισμένη είναι η εικόνα και στο εσωτερικό του ανανεωμένου Hyundai Kona με στοιχεία που αναβαθμίζουν τον σύγχρονο διάκοσμό του αλλά και το τεχνολογικό του υπόβαθρο. Αρχικά το Κοna απέκτησε και αυτό πλέον τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,25 ιντσών που έχουμε δει στα υπόλοιπα νέα Hyundai (από το δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού), ο οποίος είναι ευανάγνωστος και  όμορφος αισθητικά, ενώ διαθέτει 3 προφίλ για να επιλέξει ο οδηγός όποιο επιθυμεί. Δίπλα του βρίσκεται και πάλι η οθόνη αφής των 8 ή των 10,25 ιντσών (ανάλογα με την έκδοση του συστήματος) infotainment που διαθέτει επιπλέον λειτουργίες και χαρακτηριστικά, ενώ το προηγμένο του προφίλ διευρύνεται και με την χρήση επιπλέον συστημάτων άνεσης και ασφάλειας που περιλαμβάνει το πακέτο Hyundai SmartSense που το συνοδεύει από τη βασική του έκδοση. Η ποιότητα παραμένει στα γνωστά πολύ καλά επίπεδα του προηγούμενο ενώ παρά την αποκλειστική χρήση σκληρών πλαστικών που είναι ο κανόνας στην συγκεκριμένη κατηγορία, πολύ καλό είναι το επίπεδο φινιρίσματος και συναρμολόγησης, ενώ την ευχάριστη εικόνα του ενισχύουν οι νέες επενδύσεις και οι αρκετές και στο εσωτερικό του, δυνατότητες εξατομίκευσης. Οι χώροι του παραμένουν αμετάβλητοι για τους επιβάτες, παραμένοντας έτσι άνετοι για 4 άτομα, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει δεχθεί μια ελαφρά αύξηση της χωρητικότητάς του στις συμβατικές του εκδόσεις, από τα 361 στα 374 λίτρα. 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
Audi