7 φωτογραφίες »

Η συμπεριφορά του Kona είναι ουδέτερη ακόμα και στην υπερβολή του οδηγού του σε δρόμο με στροφές.

Κινητήρας, οδική συμπεριφορά & η γνώμη μας

139.885 Επισκέψεις στο άρθρο (20/2/2021)

Kινητήρας-Κιβώτιο: Πολιτισμένος συνδυασμός 
Κάτω από το ανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος του Kona, βρίσκεται ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 998 κ.εκ. της Hyundai ο οποίος είναι τρικύλινδρος και αποδίδει 120 ίππους/6.000 σ.α.λ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση της δοκιμής, αυτός συνδυάζεται με το αυτόματο 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT, διαμορφώνοντας ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και ικανό σύνολο. Αρχικά ικανοποιεί με τα πολιτισμένα χαρακτηριστικά λειτουργίας του παρουσιάζοντας θετική απόκριση και γραμμική γεμάτη απόδοση, ενώ και στην πράξη ο συνδυασμός του με το κιβώτιο που διαθέτει και Sport λειτουργία είναι εξαιρετικός σε όλες τις περιπτώσεις. Οι επιδόσεις είναι καλές τόσο από στάση όσο και εν κινήσει, ενώ και η κατανάλωση με μέση τιμή στα 7,8 λτ./100 χλμ. σε πραγματικές συνθήκες βρίσκεται σε καλά επίπεδα για τα δεδομένα της κατηγορίας και του βενζινοκίνητου ανταγωνισμού.

Στο δρόμο: Ευχάριστο και ικανό σε όλες τις συνθήκες
H οδική συμπεριφορά του ανανεωμένου Kona παραμένει ευχάριστη τόσο εντός πόλης όσο και εκτός, ενώ η αυξημένη απόστασή του από το έδαφος (170 χλστ.) ικανοποιεί και στις περιπτώσεις που θα θελήσει κανείς να κινηθεί σε πατημένες εκτός δρόμου διαδρομές, τιμώντας την κατηγορία που ανήκει. Οι μικρές αλλαγές στην ανάρτηση του ανανεωμένου Kona ενισχύουν τον άνετο χαρακτήρα του, έχοντας παράλληλα τονίσει και την καλή ποιότητα κύλισής του στην πράξη. Παρά το ελαφρύ σε αίσθηση σύστημα διεύθυνσης σε κάθε θέση του συστήματος παραμετροποίησης (ECO, Normal και Sport), ο οδηγός του μπορεί να εκμεταλλευθεί τον ικανό κινητήρα και το κιβώτιο σε πιο σβέλτες μετακινήσεις, με το Kona να είναι σταθερό και ευθύβολο στον ανοιχτό δρόμο και ουδέτερο σε δρόμο με στροφές. Επιπλέον ο φιλικός και ευκολοδήγητος χαρακτήρας του, το καθιστούν ιδιαίτερα ευχάριστο στην καθημερινότητα και δη σε αστικές συνθήκες κίνησης. 

Η γνώμη μας
H «επικαιροποίηση» του Kona αποτελεί το τελευταίο λιθαράκι της πολιτικής της Hyundai να αναβαθμίσει ολόκληρη την γκάμα των μοντέλων της. Προσφέροντας περισσότερα από όσα κοστίζει, το compact SUV της Hyundai ενισχύει την παρουσία του στην αγορά, στοχεύοντας πιο κοντά στην κορυφή της κατηγορίας.

+ Εμφάνιση και στιλ, τιμή-εξοπλισμός, τεχνολογικό επίπεδο, κινητήρας-κιβώτιο, οδική συμπεριφορά, άνεση ανάρτησης
- Σκληρά υλικά στο εσωτερικό, αίσθηση τιμονιού σε σβέλτους ρυθμούς κίνησης

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda