Στον «πάγο» έβαλε την εξέλιξη του ιπτάμενου οχήματος Pop.Up η Audi.

Ανέστειλε την εξέλιξη του Pop.Up η Audi

1.418 Επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2019)

Στον «πάγο» έβαλε την εξέλιξη του ιπτάμενου οχήματος Pop.Up η Audi, η οποία κάνει δεύτερες σκέψεις για τη συνεργασία της με την Airbus που ήταν συνέταιρος στο εν λόγω πρότζεκτ.

Η Audi, μέσω της θυγατρικής της, Italdesign και την Airbus είχαν παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2018 το ιπτάμενο όχημα που ονομάστηκε Pop.Up. Η εξέλιξη του οχήματος ήταν τέτοια που οι ίδιες εταιρείες το Νοέμβριο του ίδιου έτους ανακοίνωσαν την πρώτη επίσημη δοκιμαστική πτήση του που έλαβε χώρα στο ¶μστερνταμ. Ωστόσο οι όποιες εργασίες εξέλιξης εγκαταλείφθηκαν κάτι που ανακοίνωσε από τη μεριά της η γερμανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων.
 
«Προς το παρόν εργαζόμαστε σε μια νέα κατεύθυνση για την αστική κινητικότητα μέσω του αέρα και δεν έχουμε λάβει απόφαση σχετικά με πιθανά μελλοντικά προϊόντα», ανέφεραν οι άνθρωποι της Audi λίγο μετά την ανακοίνωση ότι είχαν σταματήσει όλες τις εργασίες σχετικά με το πρωτότυπο Pop.Up που αναπτύχθηκε από την θυγατρική της Italdesign σε συνεργασία με την Airbus.
 
Παράλληλα, η Audi θα επανεξετάσει τη σχέση της με την Airbus, η οποία από την πλευρά της αρνήθηκε να σχολιάσει το πιθανό τέλος της εταιρικής σχέσης.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως το Pop.Up πρόκειται για μια εξαιρετικά ελαφριά καμπίνα δύο επιβατών που μπορεί να κινηθεί είτε στο δρόμο είτε στον αέρα, μέσω της βοήθειας δύο πλατφόρμων. Για να μπορέσει το όχημα να πετάξει, πρέπει να προσαρμόσει στην οροφή του μια πλατφόρμα που έχει τέσσερις έλικες. Οι έλικες τροφοδοτούνται από ένα ηλεκτρικό κινητήρα 60 kW, ο οποίος με τη σειρά του παίρνει ενέργεια από μια μπαταρία 70 kWh και του επιτρέπουν να φτάσει τη μέγιστη ταχύτητα των 120 χλμ./ώρα, ενώ μπορεί να ταξιδέψει για 50 χιλιόμετρα. Σε ότι αφορά το αυτοκίνητο, μπορεί να κινείται για 130 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, η διάρκεια της οποία είναι μόλις 15 λεπτά, ενώ αναφορικά με την μέγιστη ταχύτητα λέγεται πως αυτή ανέρχεται στα 100χλμ./ώρα.  
 
Οι εταιρείες είχαν πει πως το Pop.Up θα είναι χρήσιμο σε μεγάλες πόλεις, καθώς οι επισκέπτες θα μπορούσαν να φτάσουν εκεί με αεροπλάνο. Στη συνέχεια το ιπτάμενο Pop.Up θα τους μεταφέρει στο κέντρο της πόλης, όπου θα προσγειωθεί σε μια πλατφόρμα αυτοκινήτου για τη συνέχεια της διαδρομής και τον τελικό προορισμό τους.

Hyundai
4green