Η Audi ένωσε τις δυνάμεις της με την Airbus και την Italdesign και παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το Pop.Up Next concept.

Το Pop.Up Next της Audi στη Γενεύη (+vid)

2.282 Επισκέψεις στο άρθρο (8/3/2018)

Η Audi ένωσε τις δυνάμεις της με την Airbus και την Italdesign και παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το Pop.Up Next concept, το οποίο πρόκειται για ένα ιπτάμενο αυτόνομο αυτοκίνητο.

Όπως αναφέρει η φίρμα το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί μία εξελιγμένη μορφή του προηγούμενου Pop.Up και πρόκειται για μια εξαιρετικά ελαφριά καμπίνα δύο επιβατών που μπορεί να κινηθεί είτε στο δρόμο είτε στον αέρα, μέσω της βοήθειας δύο πλατφόρμων.
 
Για να μπορέσει το όχημα να πετάξει, πρέπει να προσαρμόσει στην οροφή του μια πλατφόρμα που έχει τέσσερις έλικες και μοιάζει με drone. Οι έλικες τροφοδοτούνται από ένα ηλεκτρικό κινητήρα 60 kW, ο οποίος με τη σειρά του παίρνει ενέργεια από μια μπαταρία 70 kWh και του επιτρέπουν να φτάσει τη μέγιστη ταχύτητα των 120 χλμ./ώρα, ενώ μπορεί να ταξιδέψει για 50 χιλιόμετρα.
 
Σε ότι αφορά το αυτοκίνητο, μπορεί να κινείται για 130 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, η διάρκεια της οποία είναι μόλις 15 λεπτά, ενώ αναφορικά με την μέγιστη ταχύτητα λέγεται πως αυτή θα ανέρχεται στα 100χλμ./ώρα.  
Οι εταιρείες φαντάζονται ότι το Pop.Up Next θα μπορούσε να είναι χρήσιμο σε μεγάλες πόλεις, καθώς οι επισκέπτες θα μπορούσαν να φτάσουν εκεί με αεροπλάνο. Στη συνέχεια το ιπτάμενο Pop.Up Next θα τους μεταφέρει στο κέντρο της πόλης, όπου θα προσγειωθεί σε μια πλατφόρμα αυτοκινήτου για τη συνέχεια της διαδρομής και τον τελικό προορισμό τους.
 
Δείτε το βίντεο

Mercedes
KIA