Tο «σώμα» κατά την πρόσκρουση διαχωρίστηκε από πλαίσιο.

Οι δοκιμές έγιναν σε ταχύτητα 64 χλμ./ώρα.

Ανησυχούν τα crash test των αυτοκινούμενων

1.992 Επισκέψεις στο άρθρο (14/5/2019)

Τα αυτοκινούμενα είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να πραγματοποιούν οι άνθρωποι τις διακοπές τους ή να πηγαίνουν ολοήμερες εκδρομές. Είναι όμως εξίσου ασφαλή με τα αυτοκίνητα; Δείτε τις δοκιμές που έκανε ο κυβερνητικός οργανισμός μεταφορών της Σουηδίας, Trafikverket και τι ανακάλυψε.

Από τη στιγμή που τα αυτοκινούμενα πρόκειται για οχήματα, τα οποία κινούνται στους ίδιους δρόμους με τα υπόλοιπα, πρέπει η ασφάλεια που παρέχουν στους επιβάτες τους να είναι αυξημένη. Αυτό σκέφτηκε ο κυβερνητικός οργανισμός μεταφορών της Σουηδίας, Trafikverket και αποφάσισε να βάλει τα αυτοκινούμενα σε δοκιμές crash test.
 
Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί πως σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή έπαιξαν τα πολλά τροχαία δυστυχήματα που έλαβαν χώρα στη Σουηδία, σε συνδυασμό με την αυξημένη δημοτικότητα των αυτοκινούμενων, τα οποία από το 2014 έχουν αυξήσει τις πωλήσεις τους κατά 50%.
 
Έτσι ο οργανισμός Trafikverket πήρε δύο διαφορετικούς τύπους αυτοκινούμενων και τους έβαλε σε δοκιμές πρόσκρουσης. Ο ένας τύπος αφορά αυτοκινούμενο το οποίο είναι ολόκληρο κατασκευασμένο από μία μάρκα, και ο δεύτερος τύπος μοντέλο που ο χώρος διαμονής των ανθρώπων έχει προστεθεί στη συνέχεια από άλλη εταιρεία.
 
Σύμφωνα με τον Trafikverket κανένας από τους δύο τύπους δεν τα πήγε καλά στις δοκιμές, με το δεύτερο μάλιστα όπως φαίνεται να είναι ακόμα πιο επικίνδυνος καθώς το «σώμα» κατά την πρόσκρουση διαχωρίστηκε από πλαίσιο. Αυτό όπως σημειώνεται στο βίντεο συνέβη καθώς τα πάνελ είναι κατασκευασμένα από ξύλο.
 
Οι δοκιμές έγιναν σε ταχύτητα 64 χλμ./ώρα, όμως λόγω του βάρους ο Trafikverket εκτιμά ότι η σύγκρουση ήταν παρόμοια με ένα μέσο επιβατικό αυτοκίνητο όταν συγκρούεται με 90 χλμ./ώρα.
 
Τέλος να σημειωθεί πως ο Trafikverket σκοπεύει να πιέσει τους κατασκευαστές να δημιουργήσουν ασφαλέστερα προϊόντα, συζητώντας παράλληλα με το Euro NCAP ίσως για την πραγματοποίηση πιο απαιτητικών δοκιμών.  
 

Mercedes
moto