Διακόπτεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας μέχρι νεωτέρας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αθηνών-Λαμίας για φορτηγά

1.616 Επισκέψεις στο άρθρο (6/2/2020)

Με το νέο κύμα κακοκαιρίας να έχει ήδη δείξει τα πρώτα σημάδια του, η Νέα Οδός ανακοίνωσε την διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

Από σήμερα το πρωί έχει γίνει αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ στις ορεινές περιοχές της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας έχουν ήδη πέσει οι πρώτες νιφάδες χιονίου. Το νέο κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τον παγετό και τις ισχυρές βροχές που πλήττει όλη τη χώρα κινητοποίησε από νωρίς τον κρατικό μηχανισμό με την Νέα Οδό να εκδίδει ανακοίνωση για την άμεση ισχύ της απόφασης της Τροχαίας για διακοπή της κυκλοφορίας των βαρών οχημάτων στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ το οποίο και διαχειρίζεται η παραχωρησιούχος εταιρεία.

Το τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση ξεκινά από τις Αφίδνες και εκτείνεται έως και την Τραγάνα, περιλαμβάνοντας όλα εκείνα τα σημεία στα οποία ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης (Μαλακάσα, Μαρτίνο, Τραγάνα). Σημειώστε πως, εδώ και λίγη ώρα έχει ξεκινήσει να πέφτει χιόνι σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Αγιο Στέφανο με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος από το τελεφερίκ προς το καζίνο.

Οι επαγγελματίες οδηγοί που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τον αυτοκινητόδρομο καλούνται να συμμορφωθούν με τις εντολές της Τροχαίας, ενώ καλό θα ήταν να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις για την διευκόλυνση των οδηγών και της κυκλοφορίας σε γενικότερο επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση προτείνουμε σε όσους πρόκειται να χρησιμοποιήσουν την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας να έχουν στα οχήματά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να ακολουθούν τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Toyota
moto