Δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση

1.533 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2020)

Το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να απαλλαχτούν από τέλη κυκλοφορίας και τέλη ταξινόμησης οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση που έχουν συνολικό ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω.


Με ψήφιση του νέου νομοσχεδίου στη Βουλή στις 2/12/2020 απαλλάχθηκαν από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας οι  ασθενείς με Κυστική Ίνωση. Πρόκειται για το άρθρο 3 περί τροποποίησης του άρθρου 16 του ν. 1798/1988 της τροπολογίας που κατατέθηκε στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Περιστολή του λαθρεμπορίου-Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού, διατάξεις περί κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών, διατάξεις για τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης, κίνητρα για την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων».

Με βάση το νέο νομοσχέδιο, απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας θα έχουν όλοι οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση που έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, είναι ανίκανοι για εργασία και έχουν ανάγκη βοήθειας. 

Ο Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Ακόμα ένα χρόνιο αίτημα μας, για το οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα, ο σύλλογος μας με συγκεκριμένες παρεμβάσεις του, με έγγραφα υπομνήματα και επαφές που είχε με τις αρμόδιες αρχές, τους βουλευτές όλων των Κομμάτων και τους αρμόδιους υπουργούς, φορείς και υπηρεσίες, ανέδειξε και υποστήριξε, βρίσκει επιτέλους την δικαίωση του!

Η χορήγηση κάρτας στάθμευσης και η απαλλαγή μας από τα τέλη κυκλοφορίας, ήταν ένα θέμα που χρόνιζε χωρίς να επιλύεται, για το οποίο ο σύλλογος μας είχε βάλει ως στόχο την επίλυση του και γι` αυτό  ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση είχε κάνει συστηματική δουλειά και επαφές και αναμέναμε την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας.»

PEIRAIOS LEASING
NISSAN