H Fiat αγόρασε τα οχήματα της Tesla για να αποφύγει πρόστιμα.

Απέφυγε πρόστιμα η Fiat μέσω της Tesla

1.717 Επισκέψεις στο άρθρο (8/4/2019)

Συμφωνία μεταξύ της Fiat Chrysler Automobiles και της Tesla αναφέρουν μεγάλα μέσα ενημέρωσης, η οποία θα βοηθήσει την πρώτη να αποφύγει ενδεχόμενα πρόστιμα για εκπομπές ρύπων.

Συγκεκριμένα την Κυριακή η Financial Times ανέφερε πως η Fiat Chrysler Automobiles συμφώνησε να πληρώσει την Tesla εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ώστε τα ηλεκτρικά οχήματα της τελευταίας να καταμετρηθούν στο στόλο της πρώτης για να αποφευχθούν πρόστιμα για παραβίαση των νέων νόμων για τις εκπομπές ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Παράλληλα το δημοσίευμα αναφέρει πως με αυτή την κίνηση η Fiat Chrysler θα αντισταθμίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από τα αυτοκίνητά της έναντι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla, μειώνοντας τον μέσο όρο της σε ένα επιτρεπτό επίπεδο.
 
Περισσότερα στοιχεία σχετικά με το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστά, ωστόσο από τη μεριά της η FCA ανέφερε «Η FCA δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές όλων των προϊόντων μας ... Το μερίδιο της εξαγοράς παρέχει ευελιξία για να παραδώσει τα προϊόντα που οι πελάτες μας είναι πρόθυμοι να αγοράσουν, ενώ διαχειρίζεται τη συμμόρφωση (σ.σ. με τους κανόνες ρύπων) προσεγγίζοντάς την με το χαμηλότερο κόστος».
 
Τέλος, να σημειωθεί πως στις Ηνωμένες Πολιτείες, η FCA έχει ήδη αγοράσει πιστώσεις εκπομπών ρύπων από την Tesla, την Toyota Motor και την Honda Motor.

ELASTIKA 2024
moto