H εικόνα από 50 περίπου αυτοκίνητα από πλημμυρισμένο parking στο Μαρούσι.

Πλημμύρες στα βόρεια προάστια της Αθήνας

4.355 Επισκέψεις στο άρθρο (26/7/2018)

Μετά τις πυρκαγιές, σειρά παίρνουν οι πλημμύρες. Πολλά είναι τα προβλήματα στα βόρεια προάστια της Αθήνας λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Οι σοβαρές βροχοπτώσεις που έπληξαν πριν από λίγη ώρα κυρίως τα βόρεια προάστια της Αττικής είχαν σαν αποτελέσμα να μετατραπούν σε ποτάμια οι δρόμοι στην Κηφισιά, το Μαρούσι και τον Αγιο Στέφανο ενώ γίνονται αναφορές πως στην οδό Κονίτσης οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητα τους.
 
Η Πυροσβεστική έχει κάνει ήδη γνωστό πως έχει δεχτεί παραπάνω από 100 κλήσεις για βοήθεια είτε πρόκειται για άντληση υδάτων είτε για να βοηθήσει οδηγούς που έχουν μπλοκαριστεί. Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι το Μαρούσι, η Κηφισιά, η Πεντέλη και τα Βριλήσσια ενώ στο ύψος της Κηφισιάς και της Λυκόβρυσης, στην εθνική οδό στο ρεύμα προς Λαμία, η κυκλοφορία αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς το νερό από την καταιγίδα έχει αρχίσει να καταλαμβάνει το οδόστρωμα.

Πριν από λίγο, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος, έκανε έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν πεζοί στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου και την Κονίτσης.

Toyota
Audi