Τα πρώτα δείγματα που θα βγουν από το εργοστάσιο στο Reutlingen θα είναι μεγέθους 150 χιλιοστών.

Αποδοτικότερα μικροτσίπ ετοιμάζει η Bosch

1.444 Επισκέψεις στο άρθρο (9/10/2019)

Στην κατασκευή μίας νέας γενιάς ενεργειακά αποδοτικών μικροτσίπ ειδικά για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα θα προχωρήσει η Bosch από το νέο έτος.

Τα πρώτα δείγματα που θα βγουν από το εργοστάσιο στο Reutlingen θα είναι μεγέθους 150 χιλιοστών και αρχικά θα σταλούν σε πιθανούς πελάτες, με στόχο στη συνέχεια να βρουν τη θέση τους στο ηλεκτρικό σύστημα μοντέλων παραγωγής. Σύμφωνα με το πλάνο της εταιρείας αυτό υπολογίζεται να γίνει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
 
Τα τσιπ θα χρησιμοποιούν ένα διαφορετικό υλικό που ονομάζεται καρβίδιο του πυριτίου  σχεδιασμένο να αντέχει τις υψηλότερες θερμοκρασίες και τις τάσεις που βρίσκονται στα ηλεκτρονικά ισχύος, το σύστημα που είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ της μπαταρίας και του συστήματος μετάδοσης κίνησης.
 
Αναφορικά με το ποιες μάρκες θα είναι αυτές που θα λάβουν τη πρώτη φουρνιά του νέου εξαρτήματος, η Bosch δε θέλησε να σχολιάσει, ωστόσο να πούμε πως η γερμανική φίρμα είναι βασικός προμηθευτής της Volkswagen, της BMW και της Mercedes-Benz.
 
Να σημειώσουμε πως η Bosch έχει μπει πολύ δυναμικά στην κατασκευή εξαρτημάτων για αμιγώς ηλεκτρικά και αυτόνομα αυτοκίνητα, εκτιμώντας πως η ανάπτυξης τους θα είναι ραγδαία. Τέλος επιστρέφοντας στο συγκεκριμένο μικροτσίπ ο Harald Kroeger, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bosch, κατά την ομιλία του σε δημοσιογράφους στη Δρέσδη είπε πως όσα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης το χρησιμοποιούν θα έχουν 6% μεγαλύτερη αυτονομία.

LINGLONG VS TRAZANO
peugeot