4 φωτογραφίες »

Το Elantra N TCR έχει ήδη κάνει 5.000 χιλιόμετρα δοκιμών σε διάφορες πίστες της Ευρώπης.

Αποκάλυψη για το Hyundai Elantra N TCR

2.390 Επισκέψεις στο άρθρο (28/9/2020)

Το χαρτοφυλάκιο των αγωνιστικών της αυτοκινήτων μεγάλωσε η Hyundai παρουσιάζοντας το Hyundai Elantra N TCR, τη στιγμή που ένα οδικό Hyundai Elantra N προετοιμάζεται για να έρθει σε λίγο καιρό.


Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κορεατική μάρκα, το Elantra N TCR έχει ήδη κάνει 5.000 χιλιόμετρα δοκιμών σε διάφορες πίστες της Ευρώπης, με τους Κορεάτες να επισημαίνουν πως τα τεστ έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες. Παράλληλα υπογραμμίζουν πως θα συνεχιστούν και το μοντέλο θα είναι έτοιμος έως το τέλος του έτους για να παραδοθεί στους πελάτες. Σημειώνει δε, πως η Hyundai Motorsport επωφελήθηκε από την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε κατά την κατασκευή των i30 N TCR και Veloster N TCR, που  έχουν κατασκευαστεί και παρουσιαστεί παρελθοντικά.
 
Το αγωνιστικό Elantra είναι εξοπλισμένο με έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων που βρίσκουμε και στα αυτοκίνητα δρόμου της μάρκας. Η ιπποδύναμη και λοιπά στοιχεία επιδόσεων δεν ανακοινώθηκαν, γνωρίζουμε όμως πως οι κανονισμοί της κατηγορίας TCR απαιτούν μέγιστη ιπποδύναμη περίπου 340 ίππων και μέγιστη ροπή 410 Nm. Όπως και με τα άλλα TCR αυτοκίνητα της Hyundai, το μοτέρ θα συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο κιβώτιο με paddles στο τιμόνι.
 
Αξίζει να αναφέρουμε πως λόγω των κανονισμών στην κατηγορία TCR, το αυτοκίνητο θα έχει ελάχιστο βάρος 1.265 κιλά, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού. Η Hyundai Motorsport δεν παρείχε εικόνες του εσωτερικού, αλλά παρόλα αυτά ξέρουμε πως η καμπίνα έχει απογυμνωθεί και φυσικά εμπεριέχει roll cage. Εξωτερικά, τα διογκωμένα φτερά, η κεντρική απόληξη της εξάτμισης και η τεράστια αεροτομή, καθιστούν ξεκάθαρο πως το Hyundai Elantra N TC δεν πρόκειται για ένα τυπικό αυτοκίνητο.
 
Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως η μάρκα εργάζεται πάνω σε ένα Hyundai Elantra N που θα βρεθεί στην κορυφή της γκάμας των οδικών Elantra. 

ELASTIKA 2024
OPEL