6 φωτογραφίες »

Αποκαλύπτεται το νέο Toyota Land Cruiser

7.231 Επισκέψεις στο άρθρο (28/4/2021)

Το νέας γενιάς SUV της Toyota θα παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες υιοθετώντας νέα σχεδίαση, ενώ θα εξοπλιστεί και με περισσότερη τεχνολογία.

To Τοyota Land Cruiser είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Toyota στον κόσμο λόγω των σημαντικών πωλήσεων που σημειώνει κυρίως στην Βόρεια Αμερική. Σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το κοινό που έχει δημιουργήσει το μοντέλο είναι μεγάλο και για αυτό έχουν έρθει στο φως αρκετές φωτογραφίες που δείχνουν το αυτοκίνητο χωρίς καμουφλάζ.


Το νέας γενιάς Land Cruiser θα υιοθετήσει μια νέα σχεδιαστική γλώσσα που εκφράζεται μέσω μιας νέας μεγαλύτερης και πιο επιβλητικής γρίλιας, νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα και πιο επιθετικό προφυλακτήρα. Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο σουλούπι του αυτοκινήτου, η σχεδίαση του μοντέλου είναι πιο boxy και κομψή και δεν έχει πλέον τόσες «καμπύλες». Πιο μοντέρνο είναι το πίσω μέρος χάρη στα νέα φωτιστικά σώματα που είναι πιο πλατιά και πιο επιθετικά.

Η Toyota είναι σίγουρο πως έχει προχωρήσει σε μεγάλες αναβαθμίσεις στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ο πίνακας οργάνων θα είναι καινούριος ενώ δίπλα του, στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας θα «αιωρείται» μια αρκετά μεγάλη οθόνη για να υποστηρίζει το σύστημα ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου. Πιο χαμηλά θα υπάρχουν αρκετά μπουτόν για το σύστημα κλιματισμού και τα modes οδήγησης του αυτοκινήτου για την άσφαλτο ή για το χώμα.

Οι μηχανικοί της Toyota σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν το σύστημα μετάδοσης κίνησης και την ανάρτηση για να καταστήσουν το SUV ακόμα πιο ανταγωνιστικό στην κατηγορία του. Ακόμα, σύμφωνα με τη φημολογία που έχει υπάρξει, το επερχόμενο Land Cruiser θα αφήσει τον V8 κινητήρα για χάρη ενός V6 3,5 λίτρων twin-turbo. Μάλιστα λέγεται πως διαθέσιμη θα είναι και μία υβριδική έκδοση, ενώ κάποιες αγορές θα έχουν την επιλογή και ενός πετρελαιοκινητήρα.
 
Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο Land Cruiser ίσως να κάνει πρεμιέρα την 1η Αυγούστου 2021, καθώς η συγκεκριμένη ημερομηνία συμπίπτει με την 70η επέτειο του μοντέλου, ενώ υπάρχουν και αυτοί που αναφέρουν ότι το μοντέλο θα ντεμπουτάρει αρκετούς μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2021. Η Toyota δεν έχει επιβεβαιώσει κάποια ημερομηνία και πλέον μένει να φανεί πότε θα δούμε επίσημα το νέο Land Cruiser.
 

Mercedes
test center