Αποστολή στη Γαλλία: Νέο Citroen e-C3 | Προσιτό ηλεκτρικό με crossover στιλ
18 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αποστολή στη Γαλλία: Νέο Citroen e-C3 | Προσιτό ηλεκτρικό με crossover στιλ

68.939 Επισκέψεις στο άρθρο (17/10/2023)

- Το πρώτο ηλεκτρικό μικρό της Citroen.
- Με Crossover στοιχεία, εμπνευσμένο από το Oli concept.
- Με 113 ίππους και αυτονομία 320 χιλιόμετρα.
- Τιμή από 23.300 ευρώ στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης

Ηλεκτρικό μικρό από τη Citroen με τιμή... λουκούμι

Το Citroen C3 ξεκίνησε ως ο αντικαταστάτης του δημοφιλούς Saxo τον Απρίλη του 2002 και από τότε μετρά τρεις γενιές και περισσότερες από 5,6 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. Τώρα, περνά στην τέταρτή του γενιά, αρχικά μέσω της ηλεκτρικής εκδοχής του e-C3, η οποία μας αποκαλύφθηκε σήμερα στη Γαλλία στο Hangar Y, έναν εντυπωσιακό χώρο που αποτέλεσε το πρώτο υπόστεγο αερόπλοιων στον κόσμο και έγινε ο τόπος γέννησης των πρώτων μηχανικών στα τέλη του 19ου αιώνα.
 
Η Citroen θέλοντας να ανοίξει τα φτερά της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, επέλεξε το συγκεκριμένο μέρος για την αποκάλυψη του e-C3 μιας και εκεί πραγματοποιήθηκε το 1884 η πρώτη παγκοσμίως επιτυχημένη πτήση αερόπλοιου κλειστού κυκλώματος, τροφοδοτούμενη από ενέργεια χωρίς άνθρακα. Και κάπως έτσι, το ολοκαίνουργιο Citroen C3 βαδίζει στο δρόμο του ηλεκτρισμού λαμβάνοντας όλη την τεχνολογία και την τεχνογνωσία του υπερομίλου Stellantis. Και όλα αυτά με μια δελεαστική τιμή.
 
Μιλώντας για το κόστος απόκτησης, το νέο e-C3 σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και άλλες έξι μεγάλες αγορές της Ευρώπης θα κοστίζει από 23.300 ευρώ για το μοντέλο με αυτονομία 320 χιλιομέτρων, ενώ η γαλλική μάρκα αποκάλυψε πως το 2025 θα εισάγει μία πιο προσιτή έκδοση, η οποία θα ξεκινά από τις 19.990 ευρώ και θα έχει αυτονομία 200 χιλιόμετρα. Για τις υπόλοιπες χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, ενδέχεται να υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις ανάλογα με το φορολογικό καθεστώς της εκάστοτε χώρας.


Το νέο e-C3 είναι το πρώτο μοντέλο με το νέο λογότυπο της Citroen.
18 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο e-C3 είναι το πρώτο μοντέλο με το νέο λογότυπο της Citroen.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
SEAT