2 φωτογραφίες »

Το νέο VW Golf.

Απόσυρση ή κίνητρα αποφασίζει η Γερμανία

5.694 Επισκέψεις στο άρθρο (30/4/2020)

Απόσυρση, μείωση του ΦΠΑ στα καινούρια αυτοκίνητα, φοροελαφρύνσεις, κίνητρα για όλους τους τύπους κινητήρα και όχι μόνο για υβριδικά και ηλεκτρικά πέφτουν στο τραπέζι των συζητήσεων στην Γερμανία. Συναντήσεις υψηλόβαθμων στελεχών με την Άνγκελα Μέρκελ.


Η πανδημία μπορεί να τραυμάτισε την αγορά αυτοκινήτου στη Γερμανία, ωστόσο τα τραύματα αυτά μπορούν να γιατρευτούν με το κατάλληλο φάρμακο, που ονομάζεται απόσυρση. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι Γερμανοί κατασκευαστές, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες κινούνται προς μια κοινή στρατηγική την οποία και αναμένεται να παρουσιάσουν τις επόμενες ημέρες στην Άγκελα Μέρκελ.
 
Για αυτό ακριβώς το λόγο, οι πρωθυπουργοί της Κάτω Σαξονίας, της Βαυαρίας και της Βάδης-Βυρτεμβέργης που φιλοξενούν τις Volkswagen, BMW και Daimler, αναμένεται να διαβουλευτούν αυτήν την εβδομάδα για να συντάξουν κοινή γραμμή πορείας, πριν από μια συνάντηση με ηγέτες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα.
 
Ενώ η κυβέρνηση της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ έχει εντοπίσει άμεσα περισσότερα από 1 τρισεκατομμύριο ευρώ για να τονώσει τη γερμανική οικονομία λόγω της πανδημίας, φαίνεται πως σε πρώτη φάση είναι αρνητική για το μέτρο της απόσυρσης. Αντ` αυτού, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα κάνει σκέψεις για την παραχώρηση ισχυρών κινήτρων για την αντικατάσταση των παλαιών οχημάτων με υβριδικά ή ηλεκτρικά, που θα συμβάλουν ταυτόχρονα και στη μείωση των ρύπων.
 
Από τη μεριά τους οι εταιρείες υποστηρίζουν, ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εξασφαλιστεί αρκετά μεγάλη επιδότηση για σχεδόν όλη τη γκάμα των κατασκευαστών, αλλά να περιλαμβάνει και τα μοντέλα με σύγχρονους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου και όχι μόνο τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά.
 
Μέσα στα μέτρα που εξετάζονται και βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων είναι επίσης και η μείωση του ΦΠΑ στα καινούρια αυτοκίνητα αλλά και να προβλεφθούν υψηλότερες αποσβέσεις από την εφορία. Επιπλέον λέγεται πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να φέρει και ένα ακόμα πρόγραμμα απόσυρσης που να συνδυάζεται μόνο με αγορά νέου αυτοκινήτου που να πληροί τις εκπομπές ρύπων που προβλέπει ο Euro 6d.
 
Όλα είναι στο τραπέζι και όπως φαίνεται τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν στη συνάντηση για την τόνωση της γερμανικής αγοράς αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου.  

MERCEDES NEW RANGE
OPEL