Το παρόν στις δικαστικές αίθουσες για να υπερασπιστεί τον εαυτό του έδωσε ο Carlos Ghosn.

Αρνήθηκε τα πάντα ο Carlos Ghosn

1.634 Επισκέψεις στο άρθρο (8/1/2019)

Το παρόν στις δικαστικές αίθουσες για να υπερασπιστεί τον εαυτό του έδωσε ο Carlos Ghosn, μετά από δύο μήνες περίπου που βρίσκεται φυλακισμένος στην Ιαπωνία.

Ο Ghosn  στην απολογία του που έλαβε χώρα σε δικαστική αίθουσα στο Τόκιο αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες υπογραμμίζοντας πως «κατηγορήθηκε εσφαλμένα και φυλακίστηκε αδίκως».
 

Ο πρώην πρόεδρος της Nissan, έδωσε το παρόν φορώντας ένα σκούρο κοστούμι, ενώ παρουσιάστηκε εμφανώς αδυνατισμένος σε σχέση με την ημέρα που είχε συλληφθεί μαζί με τον Greg Kelly.
 
Η υπερασπιστική γραμμή που κράτησε ο Ghosn  και οι δικηγόροι του επικεντρώθηκε σε τέσσερα σημεία, με τον άλλοτε ισχυρό άντρα να δηλώνει: «Έχω ενεργήσει πάντοτε με ακεραιότητα και ποτέ δεν είχα κατηγορηθεί για καμιά αμέλεια στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία πολλών δεκαετιών. Έχω κακώς κατηγορηθεί από αβάσιμες κατηγορίες».
 
Μάλιστα οι δικηγόροι του Ghosn σημείωσαν πως θα ζητήσουν από το δικαστήριο να τερματίσει αμέσως την κράτησή του, η οποία προγραμματίστηκε να διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, αλλά κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να γίνει, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν μεγάλα διεθνή μέσα.
 
Μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη μετά από την ακρόαση, ο επικεφαλής δικηγόρος του Ghosn, Motonari Otsuru, παραδέχτηκε ότι ο πελάτης του πιθανόν να κατηγορηθεί για δεύτερη φορά την Παρασκευή και έτσι να του απαγορευτεί το δικαίωμα εγγύησης, κρατώντας τον κλειδωμένο στις φυλακές. Επιπλέον προέβλεψε πως αν κάτι τέτοιο συμβεί ίσως το επόμενο δικαστήριο να γίνει μετά από έξι μήνες.
Σε άλλα σημεία της κατάθεσης του, ο Ghosn υποστήριξε πως ήταν αυτός που μεταμόρφωσε οικονομικά τη Nissan αναφέροντας συγκεκριμένα ποσά, ενώ τόνισε πως η επιτυχία αυτή είναι από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής του.
 
Όσον αφορά το κατηγορητήριο, ο Ghosn ανέφερε ότι δεν είχε λάβει καμία αμοιβή που δεν είχε γνωστοποιηθεί σημειώνοντας: «Σε αντίθεση με τις κατηγορίες που διατύπωσαν οι εισαγγελείς, δεν έλαβα καμία αποζημίωση από την Nissan που δεν αποκαλύφθηκε, ούτε έχω ποτέ συνάψει δεσμευτική σύμβαση με τη Nissan». Ωστόσο παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε τη Nissan ως εγγυητή για τις προσωπικές απώλειες, αλλά δήλωσε ότι οι ζημιογόνες συμβάσεις μεταφέρθηκαν ξανά σε αυτόν χωρίς κόστος για τη Nissan.
 
Επιπλέον είπε πως οι πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν στον συνεργάτη του , Σαουδάραβα επιχειρηματία Khaled Al Juffali, ήταν για νόμιμους επιχειρηματικούς σκοπούς, όχι για κάποιο είδος προσωπικής βοήθειας.
 
Τέλος ο Ghosn επικαλέστηκε τη συμβολή του στη Nissan αναφέροντας: «Έχω πραγματική αγάπη και εκτίμηση για τη Nissan. Έχω ενεργήσει αξιόλογα, νόμιμα και με γνώση και έγκριση των κατάλληλων στελεχών εντός της εταιρείας, με μοναδικό σκοπό την υποστήριξη και ενίσχυση της Nissan και την αποκατάσταση της θέσης της ως μια από τις καλύτερες και πιο σεβαστές εταιρείες της Ιαπωνίας».
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως εάν ο Ghosn δεν αποφυλακιστεί σήμερα (όπως αιτήθηκαν οι δικηγόροι του), τότε οι αρμόδιες αρχές της χώρας στις 11 Ιανουαρίου (όπου εκπνέει η κρατησή του)  πρέπει είτε να τον κατηγορήσουν με περισσότερα στοιχεία, είτε -όπως συμβαίνει συχνά στο ιαπωνικό σύστημα- να τον συλλάβουν και πάλι απαγγέλλοντας νέες κατηγορίες. Εάν απαγγελθούν νέες κατηγορίες τότε οι δικηγόροι του Ghosn θα υποβάλουν αμέσως αίτηση για να πληρώσουν εγγύηση.

TI LINGLONG AGORAZO
skoda