Πηγή ισχύος είναι ένας πεντακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος 2,5 λίτρων κινητήρας που «φοράει» το TT RS.

Audi με 891 ίππους σε αγώνα drag (+vid)

1.860 Επισκέψεις στο άρθρο (24/6/2019)

Η αλήθεια είναι πως δεν συναντούμε συχνά αγωνιστικά αυτοκίνητα ανάβασης να δοκιμάζουν τις αντοχές τους σε αγώνες drag, αλλά αυτό το Audi quattro S1 E2 πήγε πρόσφατα στην πίστα Santa Pod Raceway και δοκίμασε τις ικανότητες του.

Το εν λόγω μοντέλο δοκίμασε την ικανότητα του στον αγώνα του ¼ μιλίου, δηλαδή σε περίπου 400 μέτρα και όπως μπορούμε να δούμε και στο παρακάτω βίντεο ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 10,51 δευτερόλεπτα «αγγίζοντας» μέγιστη ταχύτητα τα 218 χλμ / ώρα.
 
Πριν όμως δούμε το μοντέλο να «ιδρώνει» στην πίστα, αξίζει να μάθουμε λίγο από την πορεία που έχει διανύσει μέχρι να φτάσει σε αυτό το σημείο. Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1980, όταν ο David Rowe πήρε το μπροστινό άκρο από ένα Audi 80 και το πίσω μέρος ενός coupe quattro τα οποία και ταίριαξε, προσθέτοντας ένα roll cage, όλα βασισμένα σε ένα ειδικά προσαρμοσμένο σασί.
 
Πηγή ισχύος είναι ένας πεντακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος 2,5 λίτρων κινητήρας που «φοράει» το TT RS, ο οποίος βεβαίως έχει δεχτεί εκτεταμένες αλλαγές. Επιπλέον ένα νέο σύστημα εξάτμισης είναι παρών, όπως και μία προσαρμοσμένη πολλαπλή εισαγωγής. Σε ότι αφορά το τούρμπο προέρχεται από την Precision, ενώ όλα αυτά έχουν φέρει τη συνολική ιπποδύναμη του αυτοκινήτου να ανέρχεται σε περίπου 891 ίππους.
 
Πάρτε μία «γεύση» από τις ικανότητες του μοντέλου
 

VW LEASEPRO
test center